A. Monkevičius išvengė skyrybų – darbą turėjo palikti žmona

Algirdui Monkevičiui tapus naujuoju švietimo, mokslo ir sporto ministru, iš pareigų ministerijai pavaldžioje įstaigoje teko trauktis jo žmonai Jovitai Monkevičienei.

A. Monkevičui tapus ministru, jo žmona išejo iš darbo ŠMM pavaldžioje įstaigoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Monkevičui tapus ministru, jo žmona išejo iš darbo ŠMM pavaldžioje įstaigoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Monkevičui tapus ministru, jo žmona išejo iš darbo ŠMM pavaldžioje įstaigoje.<br>D.Umbraso nuotr.
A. Monkevičui tapus ministru, jo žmona išejo iš darbo ŠMM pavaldžioje įstaigoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 11:54 AM, atnaujinta Jan 18, 2019, 12:08 PM

Netikėto premjero Sauliaus Skvernelio siūlymo vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai sulaukęs buvęs Mykolo Riomerio universiteto rektorius A.Monkevičius turėjo spręsti ir dar vieną dilemą.

Naujasis ministras portalo lrytas.lt laidoje „Ne spaudai“ ketvirtadienį atskleidė, kad dėl naujų jo pareigų darbą teko pakeisti Pedagogų vertinimo agentūroje dirbančiai jo žmonai.

„Skyrybų neprireikė. Mes iš karto sutarėme, kaip išspręsti šį klausimą. Ji nebuvo patenkinta, bet ką darysi – turėjo palikti skyriaus vadovo pareigas agentūroje ir dabar užsiims projektais“, – laidai „Ne spaudai“ sakė buvęs Seimo etikos sargas.

J.Monkevičienė Pedagogų vertinimo agentūroje vadovavo Pedagogų vertinimo skyriui. Ši agentūra skelbiasi padedanti ministerijai užtikrinti švietimo kokybę, plėtojant švietimo institucijų įsivertinimą ir vertinimą bei įgalinant mokyklų vadovus ir steigėjus priimti kokybiškesnius sprendimus panaudojant turimus duomenis.

Agentūros interneto svetainėje vis dar nurodomos ankstesnės J.Monkevičienės pareigos, bet ministras teigė, kad žmona iš pareigų pasitraukė tą pačią dieną, kai juodu sugrįžo iš atostogų.

Informacija apie siūlomą A.Monkevičiaus kandidatūrą į ministrus buvo paskelbta jam atostogaujant užsienyje. „Aš paprašiau jos taip padaryti. Sakau, tėvynė šaukia, aš turiu eiti ministru, tu turi irgi atsiliepti ir padėti. Reikėjo jai tą padaryti, ką darysi. Aš taip pat parašiau ir premjerui įteikiau nusišalinimą nuo bet kokių sprendimų, kurie gali būti susiję ir bus visiškai skaidru ir aišku“, – atviravo ministras.

Naujasis ministerijos vadovas taip kalbėjo paklaustas, kaip ketina spręsti dėl ankstesnių jo pareigų M.Riomerio universitete galinčius kilti interesų konfliktus.

Kaip žinia, šis universitetas, įgyvendinant aukštojo mokslo reformą, šiuo metu yra reorganizuojamas ir A.Monkevičiui gali tekti priimti įvairių su tuo susijusių sprendimų.

Be to, A.Monkevičius skeptiškai vertino ir pačią reformą. „Metus laiko aš negalėsiu priimti jokių su universitetu susijusių sprendimų ir šio reikalavimo laikysiuosi. Be to, neturėsiu nė minutės laiko galvoti apie šį universitetą. Ten jau yra nauja komanda ir ji privalės galvoti“, – tikino šią savaitę paskirtas ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.