S. Skvernelis apie sprendimo kandidatuoti derinimą su R. Karbauskiu: „Tai buvo staigmena“

Po to, kai daugiau nei metus vengė tiesiai atsakyti į klausimą, ar planuoja kandidatuoti prezidento rinkimuose, premjeras Saulius Skvernelis pagaliau viešai pripažino, kad kovoje dėl prezidento posto dalyvaus ir jis.

Saulius Skvernelis pranešė kandidatuojantis į prezidentus.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis pranešė kandidatuojantis į prezidentus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-18 13:22, atnaujinta 2019-01-18 13:26

Viešėdamas portalo delfi.lt tiesioginėje konferencijoje S.Skvernelis prisipažino, kad sprendimas paskelbti apie savo kandidatavimą vizito Rusnėje metu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu derintas nebuvo.

„Tai buvo tam tikra staigmena, viska sbuvo koncentruotasi į suvažiavimą, bet tokioje situacijoje, bendraujant su ta bendruomene nesinorėjo atsakyti standartine fraze“, – sakė jis.

Premjero teigimu, tokio jo sprendimo buvo galima tikėtis, tad teigti, kad R. Karbauskis tą žinią išgirdęs iš žiniasklaidos, jis negalėtų.

Sprendimo paskelbimo dieną S.Skvernelis tikino iš premjero posto nesitrauksiantis, o jei reiks pasinaudos atostogomis, o šalyje, anot jo, jau sukurtas precedentas, kai kadenciją einanti šalies vadovė vėl kandidatavo į prezidentus.

Premjeras taip pat viešėdamas Rusnėje neatsakė, ar bus savarankiškas kandidatas ar remiamas konkrečios partijos. Jis teigė, kad tai paaiškės ateityje bei paminėjo, kad tam tikros ateities gairės bus nurėžtos ir netrukus vysiančiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos suvažiavime bei užsiminė, kad jį galėtų remti ne viena politinė jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.