Įtarimai dėl kyšio perdavimo Seimo salėje A. Širinskienei ir V. Pranckiečiui kelia juoką

Seime rutoliojasi gana pikantiška istorija: buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Justas Džiugelis kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl Ramūno Karbauskio ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos politikės Ritos Tamašunienės galimos korupcijos ir galimo kyšio perdavimo Seimo posėdžių salėje.

 V.Pranckietį ir A.Širinskienę juokina J.Džiugelio įtarimai.
 V.Pranckietį ir A.Širinskienę juokina J.Džiugelio įtarimai.
 Agnė Širinskienė J.Džiugelio mestų įtarimų nevertina rimtai.<br>D.Umbraso nuotr.
 Agnė Širinskienė J.Džiugelio mestų įtarimų nevertina rimtai.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Pranckietis teigė,kad J.Džiugelio įtarimai – nepagrįsti.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis teigė,kad J.Džiugelio įtarimai – nepagrįsti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 10:21 AM, atnaujinta Jan 23, 2019, 3:38 PM

STT adresuotame rašte J.Džiugelis skundėsi ir dėl to, kad jam nebuvo suteikta galimybė susipažinti posėdžio vaizdo įrašu, kuriame turėtų būti užfiksuota, ar toks veiksmas iš tiesų buvo atliktas. R.Karbauskis aiškino, kad R.Tamašunienei voke įteikęs kvietimą į partijos suvažiavimą.

A.Širinskienė prakalbo apie „fake news“

Į J.Džiugelio kaltinimus socialiniame tinkle „Facebook“ sureagavo ir valstietė Agnė Širinskienė. „Atsargiai, Seime plinta pavojingas užkratas! Vienas Seimo narys B. Matelis šią savaitę paskleidė paranojos virusą, kurio identiški simptomai aiškiai matomi kito Seimo nario elgesyje. Vienas pareiškė, kad Konstituciniam Teismui vadovauti eis A. Širinskienė, o kitas, t. y. J. Džiugelis, vakar visiems pranešė, kad R. Karbauskis posėdžių salėje davė kyšį!“ – ironizavo politikė.

„Seimą gali sukrėsti korupcijos skandalas“ – grėsmingomis nuotaikomis savo publikaciją apie tai pradeda tiriamosios žiniasklaidos atstovas, kuriam iki šiol, net ir apklausus visus šios dėmesio ištroškusio Seimo nario sukurtos istorijos dalyvius, netapo suprantama, kad jis ir visuomenė tapo melagingos žinios, kuri kažkam generuoja „klikus“, kažkam – matomumą, aukomis. Matau, kad artėjame prie kritinės ribos, kada kai kuriose žiniasklaidos priemonėse tuoj išvysime antraštę – „R. Karbauskis naktimis pavirsta žmogėdra“, nes visa kita , kas beje irgi prasilenkia su tiesa, jau buvo aprašyta . Įskaitant tai, kad plenarinių posėdžių salėje, ką liudija ir posėdžių stenogramos, jau yra nuskambėjęs ir sunerimusio J. Džiugelio teiginys „nes ne tik Seime, bet Lietuvoje daug gandų sklando apie A. Širinskienę, kad jinai rytais nekaltų berniukų kraują geria“. Ačiū, Justai, bet man labiau patinka skraidyti šikšnosparniu“, – rašė A.Širinskienė, prie savo pasisakymo pridėdama ir šypsenėlę.

„Suprantu, kad mes negalime sustabdyti, kas, kur ir kokiu būdu ir kokių fantazijų kontekste valkios mūsų pavardes, kaip ir negalime sustabdyti visokio plauko politikų kurstomo „fake news“ traukinio, kol yra norinčių jį vairuoti ir juo važiuoti, bet kalbėti apie tai neišvengiamai tenka. Melagingų žinių situacijos rimtumą supras ne visi... tuomet bent pasisaugokite sau ir aplinkiniams pavojingo užkrato. Kas žino, gal vieną dieną kuris kitas iš mūsų taps „fake news“ taikiniu?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ klausė valstietė A.Širinskienė.

V. Pranckietis: „Koks kvailys vidury salės įteikinėtų kyšį“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kalbėdamas apie tai, kad Vadovybės apsaugos departamentas J.Džiugeliui nedavė jam įrašo, dėl kurio jis pats kreipėsi į STT, teigė, kad tai tik politiko noras gauti dėmesio

„Transliuojami posėdžiai, o ne pertraukos. Net nežinau, ar pertraukos metu salė yra filmuojama... Galėčiau pasijuokti iš tokio fakto, kad jei žmogus pamatė voką kito rankose, tai galvoja... Apie ką jis galvoja? Jis galvoja, kad vokais neatsiunčiami laiškai, sveikinimai, atvirutės, kvietimai, o atsiunčiami kyšiai... Ir koks, atsiprašau, kvailys, vidury salės įteikinėtų kokį nors kyšį... Tai tik noras pasigarsinti. Pavyko“, – kalbėjo V. Pranckietis, perklaustas, kaip vertina J.Džiugelio teiginius, kad buvo ir pasakyta frazė, kad „parašas, kaip visuomet, už 20 eurų“, jis teigė, kad tai mažų mažiausiai neįtikėtina: „Ar jūs tikite Seimo narių kvailumu, kad jis vietoje dalintųsi kokiu mokėjimu? Ir ta suma 20 eurų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.