V. Pranckietis paaiškino, kodėl į A. Širinskienės komisijos posėdį neis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvykdama į pasaulio ekonomikos forumą Davose teigė, kad apie tai, jog Lietuvoje Vyriausybė išskirtinai vyriška, klausimai nebus malonūs. Šios minties „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis plačiau nepanoro komentuoti: „Ne lytis, o kompetencija, o kadangi aukščiausias pareigūnas Lietuvoje yra moteris, galime tuo didžiuotis“, – sakė jis.

 V.Pranckietis paaiškino, kodėl nedalyvaus A.Širinskienės vadovaujamos komisijos posėdyje.
 V.Pranckietis paaiškino, kodėl nedalyvaus A.Širinskienės vadovaujamos komisijos posėdyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 8:23 AM, atnaujinta Jan 23, 2019, 8:54 AM

Paklaustas, kaip vertina tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija deleguos į prezidento rinkimus Saulių Skvernelį, Seimo pirmininkas buvo lakoniškas „Mes deleguojame ne lytį, bet asmenybę. Dar suvažiavimo nebuvo, tai buvo jo paskelbimas, laukime suvažiavimo“. V. Pranckietis teigė, kad S.Skvernelio kompetencija neabejojantis.

Galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tirianti Seimo laikinoji komisija trečiadienį vyksiančiame posėdyje ketina toliau svarstyti galimai darytą poveikį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariams.Į komisijos posėdį pakviestas Seimo pirmininkas, tačiau jis posėdyje nedalyvaus.

„Pranešta neteisingai, Pranešta, kad aš nesiruošiu atsakinėti į klausimus, ruošiuosi, bet darysiu prisitaikęs laiką. Negalima darbotvarkės planuoti iš vakaro, kaip ir su A.Širinkskiene, paprašiau jos užsukti praėjusią savaitę, bet ji atsakė, kad jos darbotvarkė suplanuota“, – aiškino V.Pranckietis ir pridūrė, kad komisijos posėdžio metu numatytas jo susitikimas su Azerbaidžano ambasadoriumi.

Į klausimą, ar viešai minimas susitikimas dėl Mindaugo Siaurio galimybių toliau dirbti VTEK vyko būtent V. Pranckiečio kabinete ir koks buvo jo vaidmuo minimoje situacijoje, Seimo pirmininkas sakė: „Mano kabinete vyko susitikimas, norint išsiaiškinti, kas turi vadovauti komisijai. Kadangi, pagal tuo metu galiojusį įstatymą, turėjo vadovauti vyriausias asmuo pagal amžių, bet jis atsisakė, atsisakė ir antrasis, ir trečias, o ketvirtasis liko pagal amžių jauniausias – tame ir buvo problema, ją sprendėme mano kabinete“, – kalbėjo Seimo pirmininkas ir pridūrė, kad jis nežinojo, kas toks yra M. Siaurys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.