Vytautas Bruveris. Kas buvo užpuolę, tevengia Biržų!

Daug kas vėl plyšta juokais iš Biržų mero tautininko V.Valkiūno, kuris sustabdė Švedijos ambasadą prie miesto vartų ir neleidžia jai surengti kažkokios parodos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 11:32 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:08 AM

Mat meras vėl prisiminė tai, ką nuolat prisimindavo dar prieš dešimtmetį būdamas Seimo nariu, – švedai prieš keturis šimtmečius iš Biržų pilies pagrobė 60 patrankų ir iki šiol negrąžino.

Be to, V.Valkiūnas prisimena ir tai, kad ne lietuviai prieš tuos kelis šimtmečius ėjo į Švediją „grobti ir žudyti“, o švedai – į Lietuvą.

Tiesa, dar anksčiau yra buvę visko – mūsų protėviai per užšalusią Baltiją pas žuvėdus irgi ne vien tik turistauti nuvykdavo.

Tačiau anuometinių vikingų ir vėlesnių imperialistų palikuonė dabartinė Švedijos ambasadorė M.Lundgvist, pasak V.Valkiūno, težino: ir šiuolaikinė Švedija yra Lietuvai nedraugiška šalis, kaip, beje, ir Suomija.

O kodėl Suomija? Hm... Biržų meras ir težino.

Nuožmiam kovotojui su supuvusia Europa belieka patarti kokį nors atkirtį duoti ir stambesniems grobuonims, pavyzdžiui, vokiečiams ir prancūzams. Pirmieji su kryžiaus ženklu dar anksčiau kelis šimtmečius Lietuvą niokojo, o antrieji su savo Napaliu irgi čia prieš porą šimtmečių valkiojosi.

Tiesa, dar yra ir rusai. Bet čia, žinote, gali būti tokia problemytė. Mat V.Valkiūno solidus verslas taigi Rygoje užsuktas, o tas miestelis, kaip žmonės kalba, nelyginant koks galinis Rusijos kiemas. Geriau jau visokiems vakariečiams kumštį rodyti!

O galbūt čia be reikalo šaipomės. Juk ne tik Biržų meras istorinės teisybės ieško. Antai Didžiojoje Britanijoje, Oksfordo universitete ir tarp politinio elito, dar prieš kelerius metus virė diskusijos, kad karalystei reikėtų pradėti mokėti kompensacijas Indijai už jos kolonizavimą – bent jau simbolines. O iš pradžių – sugrąžinti indams deimantų deimantą „Koh-i-Noor“, kuris inkrustuotas į britų monarcho karūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio