Šaltas politologo dušas Sauliui Skverneliui: „Reitingai neatspindi realios situacijos“

Visuomenės apklausos rodo, kad premjero Sauliaus Skvernelio populiarumas auga. Ekspertų teigimu, jo reitingai kitą mėnesį šoktels dar labiau, mat naujiena, kad S.Skvernelis kandidatuoja į prezidentus jo populiarumą dar kiek padidins, tačiau politologai siūlo nepasinerti į euforiją, mat pagerėjimas, veikiausiai, laikinas.

Politologas L.Bielinis įsitikinęs, kad politikams dėl augančių reitingų džiūgauti anksti.
Politologas L.Bielinis įsitikinęs, kad politikams dėl augančių reitingų džiūgauti anksti.
Politologas L.Bielinis įsitikinęs, kad politikams dėl augančių reitingų džiūgauti anksti.<br>V.Balkūno nuotr.
Politologas L.Bielinis įsitikinęs, kad politikams dėl augančių reitingų džiūgauti anksti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2019, 10:41 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 12:17 PM

Į duobės į padanges

Dėl praėjusį mėnesį vykusio mokytojų streiko smukęs ministro pirmininko populiarumas – palankiai vertinančių jo veiklą sumažėjo beveik devyniais procentiniais punktais (gruodžio mėnesį per apklausą premjerą palankiai vertino 36,8 proc. respondentų, nepalankiai – 40 proc. o lapkritį jis turėjo 45,4 proc. palankių ir 32,3 proc. nepalankių vertinimų) – kyla.

Politologas Lauras Bielinis perspėjo, kad džiaugtis anksti, o ir iki rinkimų dar labai daug laiko, tad visko gali nutikti.

„Toks reitingų augimas buvo prognozuotas. Jau buvo spėjama, kad kai S.Skvernelis pasiskelbs kandidatu, tai tie laukiantys, abejojantys rinkėjai iš karto ir atras savo kandidatą. Po mėnesio ar pusantro bus aiškios kiekvieno kandidato stovyklos, o tuomet ir prasidės tikroji rinkimų kova. Išaugs konkurencija tarp pačių kandidatų, o tarp kandidatų rinkėjų prasidės diskusijos. Šiandien kol kas matome savotišką skonių pasidalijimą“, – kalbėjo jis.

Ragino į reitingus žiūrėti ramiau

Jau paskelbusių apie kandidatavimą prezidento rinkimuose lyderių trejetukas atrodo taip: reitingo lyderiu išlieka Gitanas Nausėda, antrasis – Saulius Skvernelis, o dėl šio populiarumo šuolio Ingrida Šimonytė liko trečioje vietoje.

Ar I.Šimonytei reiktų sunerinti dėl tokių pokyčių? „Galvą skauda visada, bet į reitingus reikia žiūrėti ramiai, nes tai paslankus dalykas. Jie neatskleidžia realios situacijos, o tik tendenciją – ne daugiau. I.Šimonytė ir ją remianti partija susiims ir prasidės nuožmi rinkimų kova“, – kalbėjo L.Bielinis.

Dar viena sausio mėnesio apklausų naujovė – populiariausia partija šalyje – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS), o ilgą laiką pirmąja reitingų vieta džiaugęsi Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratai (TS-LKD) liko antrieji.

Ekspertai atkreipė dėmesį, kad itin aktyvus LŽVS populiarumo augimas pastebimas rajonų centruose. Apie šią tendenciją L.Bielinis sakė: „ Tai darbo pasekmė. Ne kartą sakiau, kad valstiečiams pats svarbiausias rinkiminis momentas yra susietas ne su prezidento, o savivaldos rinkimais. Jų darbas buvo labai intensyvus, tik gal jo taip akivaizdžiai nematėme... Jų pagrindinis siekis – dominavimas savivaldos rinkimuose“, – kalbėjo politologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.