Ž. Pavilionis prabilo po paviešinto susirašinėjimo: „Buvau suvedžiotas“

Praėjusių metų vasarį daugelį nustebino žinia, kad konservatorius Žygimantas Pavilionis, pats planavęs dalyvauti prezidento rinkimuose, kreipėsi į SEB banko akcininkus dėl Gitano Nausėdos planų dalyvauti prezidento rinkimuose, klausdamas, ar aukštos pareigos banke ir akivaizdūs planai kandidatuoti rinkimuose – suderinami dalykai?

Ž. Pavilionis prabilo apie paviešintą susirašinėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ž. Pavilionis prabilo apie paviešintą susirašinėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
konservatoriai, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
konservatoriai, Žygimantas Pavilionis<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>D.Umbraso nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>D.Umbraso nuotr.
seimas, užseinio reikalų komiteto, narių susitikimas, su premiero patarėju, Žygimantas Pavilionis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
seimas, užseinio reikalų komiteto, narių susitikimas, su premiero patarėju, Žygimantas Pavilionis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 9:46 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 11:31 PM

Ž.Pavilionis tą kartą savo veiksmus derino ir su viešųjų ryšių bendrovės „Vipcommunications“ akcininku Dariumi Gudeliu, kuris pastaruoju metu minimas ir Sauliaus Skvernelio rinkimų kampanijos konstekste.

Pirmadienį naujienų portalui delfi.lt paviešinus Ž.Pavilionio susirašinėjimą su viešųjų ryšių specialistais, pats Ž.Pavilionis, paklaustas, ar jį nustebino faktas, kad asmeninis susirašinėjimas buvo paviešintas, sakė: „Niekas manęs jau nebenustebina... Kai dirbi diplomatinį darbą ir esi politikoje, vyksta visko. Įtariu, kad vienas man artimas asmuo, kuris su manimi dirbo, o dabar jau nebedirba, galėjo dalį susirašinėjimo perimti, o gal net ir pats prikurti... Pats pažiūrėjau išpublikuotą susirašinėjimą, o kai kurių laiškų net neprisimenu“, – kalbėjo politikas ir užsiminė, kad, matyt, tokioje situacijoje reikėtų kreiptis į teismą, bet jis pats to nedarysiantis.

„Tai mano klaida, buvau suvedžiotas. Trečio asmens, kuris tuo pasinaudojo“, – kalbėjo Ž. Pavilionis ir pridūrė, kad jį „suvedžiojo“ ne viešųjų ryšių specialistai, o vienas iš kandidatų.

„Ta ataka buvo suinteresuotas premjeras, o ironiškiausia, kad jis pats šiuo metu tai daro, nes sėdėdamas premjero kėdėje jis kandidatuoja į prezidentus. Mano laiške buvo akcentuojama, kad negalima sėdėti tam tikroje institucijoje ir užsiimti politine veikla. Aš pats priėmiau kažkada sprendimą trauktis iš diplomatinės tarnybos“, – aiškino pašnekovas ir pridūrė, kad veikiausiai iš svetimų klaidų nebuvo pasimokyta.

Ž.Pavilionis įsitikinęs, kad „ataka prieš G. Nausėdą buvo naudinga premjerui“, o juo pačiu buvo pasinaudota.

„Šioje situacijoje bėda ne viešųjų ryšių specialistai, o politikai, kurie pasinaudoja kitais, bet, matyt, politikoje įprasta žaisti dvigubus ar trigubus žaidimus. Bet, kaip sakau, jei dar tas žaidėjas būtų skaidrus ir pats būtų atsistatydinęs iš premjero posto, kaip kad padarė Gitanas. Jam pats prisipažinau, kad tai buvo mano klaida, juo labiau kad jis pasitraukė iš tos institucijos ir garbingai toliau kandidatuoja, o to kito kandidato reitingai kyla, bet gal jie kaip tik dėl to ir kyla, kad taip negražiai yra manipuliuojama, įskaitant ir administracinę padėtį.

Tuo akivaizdžiai naudojamasi, būnant premjeru galima padaryti daug dalykų, bet reikia atskirti vadovavimą valstybei nuo savo politinių ambicijų, nes tokios manipuliacijos gali pavojingai baigtis ir valstybei, ir piliečiams“, – svarstė politikas.

Kalbėdamas apie savo pasitraukimą iš rinkimų kovos Ž. Pavilionis patikslino, kad jo priežastis buvo tai, jog jis supratęs, kad I.Šimonytė turi kur kas daugiau šansų patekti į antrąjį prezidento rinkimų turą. „Nusprendžiau ne kovoti su ja, o visapusiškai jai padėti, nes tikiu tuo žmogumi“, – sakė jis.

Premjeras S.Skvernelis šiuo metu vieši Izraelyje ir kol kas jo komentaro dėl Ž. Pavilionio išsakytų teiginių naujienų portalui lrytas.lt gauti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.