Triukšmas dėl Šiaulių arenos pinigų virto šnipštu

Į paskutinį šios kadencijos posėdį susirinkę Šiaulių miesto politikai liko ištikimi tradicijai – kandžiojo vienas kitą pasitaikius menkiausiai progai.

Buvo parengtas Tarybos sprendimas nemokėti areną valdančiai įmonei "Pramogų sala" daugiau kaip 584 tūkstančių eurų dėl neva buvusios permokos, bet tokiam žingsniui nepakako politikų balsų.<br>G.Šiupario nuotr.
Buvo parengtas Tarybos sprendimas nemokėti areną valdančiai įmonei "Pramogų sala" daugiau kaip 584 tūkstančių eurų dėl neva buvusios permokos, bet tokiam žingsniui nepakako politikų balsų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-07 19:47, atnaujinta 2019-02-07 19:54

Tiesa, tai nesukliudė patvirtinti 2019 m. biudžetą. Naujosios Tarybos laukia tikras iššūkis – planuojama surinkti rekordinius 156,6 milijono eurų. Jei planas pavyks, miesto pajamos, lyginti su 2018 m., išaugs beveik 13 milijonų eurų.

Paskutiniajame posėdyje bandyta sugrįžti prie aistras kaitinančių Šiaulių arenos reikalų. „Darbietė“ Danguolė Martinkienė pateikė projektą susigrąžinti permoką iš Šiaulių areną valdančios įmonės.

Tokia idėja kilo perskaičius 2016 m. gruodį paskelbtą Lietuvos aukščiausiojo teismo nutartį (LAT), kuria arenos valdytojas Gintaras Radavičius buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo. Galutine ir neskundžiama nutartimi buvo panaikintas Lietuvos apeliacinio teismo priimtas arenos valdytojui palankus sprendimas.

LAT nutarties aprašomojoje dalyje pažymima, kad arena 2007-2010 m. dirbo pelningai. LAT teisėjų kolegija konstatavo, kad pagal koncesijos sutartį buvo galima ir nemokėti koncesijos mokesčio. Paskaičiuota, kad Šiaulių miestas pagal pateiktas PVM sąskaitas yra permokėjęs daugiau kaip 584 tūkstančius eurų.

Tiesa, LAT nutartyje minima galutinė civilinio ieškinio suma yra menkesnė – 63,7 tūkstančio eurų. Pastarąją sumą dabar bando išieškoti viešąjį interesą ginanti prokuratūra.

Tarybos sprendimo autorė pasiūlė išeitį - padaryti kaip 584 tūkstančius eurų užskaitą ir nebemokėti areną valdančiai įmonei koncesijos mokesčio. Toks žingsnis buvo sustiprintas kreipimusi į Šiaulių apygardos prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą – pareigūnų paprašyta užkardyti, kad arenos valdytojas negalėtų padaryti įtakos.

Šiaulių miesto savivaldybės teisininkai neigiamai vizavo šį projektą ir pasiūlė apskritai netraukti į darbotvarkę. Meras Artūras Visockas vis dėlto jį įregistravo, bet prie papildomų klausimų. Meras aiškino, kad taip pasielgė dėl teisininkų neigiamos vizos, todėl politikams teko paties apsispręsti, ar įkelti jį į darbotvarkę.

Posėdžio pradžioje dalyvavo 26 iš 31 Tarybos nario, tad reikėjo surinkti ne mažiau 14 balsų. Projekto idėjai pritarė 11 politikų, todėl permokos klausimas į darbotvarkę nepateko – šį klausimą, jei bus noro, galės svarstyti naujai išrinkta Šiaulių miesto taryba.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.