V. Šapoka apie į Kauną iškeliamą Žemės ūkio ministeriją: „Tai yra politinis veiksmas“

Žemės ūkio ministerijos iškėlimas į Kauną yra politinis veiksmas, kurio kaštai bus apskaičiuoti ir pristatyti visuomenei, – ketvirtadienį „Žinių radijuje“ teigė Finansų ministras Vilius Šapoka.

Vilius Šapoka<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilius Šapoka<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

2019-02-14 08:29

Naudą skaičiuos vėliau

Ketvirtadienį pradedami Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) iškėlimo į Kauną darbai. Finansų ministras pažymėjo, kad tai yra „tam tikras simbolis, politinis veiksmas, kuris buvo užfiksuotas jau seniau ir link jo buvo nuosekliai einama“.

„Tas klausimas buvo svarstytas Vyriausybėje, buvo iškeltas klausimas dėl nenutrūkstamo darbo ir buvo nutarta, kad reikėtų apsiriboti vienos ministerijos iškėlimu. Tai yra politinis veiksmas“, – kalbėjo ministras.

V.Šapoka paklaustas, ar nesvarsto ir Finansų ministerijos perkelti į kitą miestą, sakė neketinantis to daryti: „Ji yra savo vietoje, ekspertai dirba gerai, prognozės tikslios, tai nemanau taip.“

Ar iš ŽŪM perkėlimo į Kauną yra kažkokia finansinė nauda?

„Žinoma, kad ta nauda yra sveriama, reikia apskaičiuoti tuos kaštus ir ministras ties tuo dirba. Manau, kad ministras vėliau visus tuos skaičius pristatys“, – apibendrino V.Šapoka.

Darbą pradės balandį

Šią savaitę ministrų kabinetas nusprendė, kad pirmiausia į Kauną bus perkelta Žemės ūkio ministerija, o dėl Nacionalinės žemės tarnybos ir Nacionalinės mokėjimo agentūros likimo bus sprendžiama tik įvertinus ar pasiteisino ministerijos perkėlimas.

Taip nuspręsta esą dėl profesinių sąjungų nerimo, kurios aiškina, kad nėra pakankamai išanalizuota kokią naudą duotų ministerijos su pavaldžiomis institucijomis perkėlimas ir ar dėl to nesutriktų jų darbas.

ŽŪM argumentuoja, kad ministerijos perkėlimas sudarytų galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, taip pat būtų diegiama šiuolaikinės vadybos kokybės sistema LEAN. Naujienų agentūros „Elta“ teigimu, ŽŪM skaičiuoja, kad procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

Pagal pirminį planą visas institucijas perkelti į Kauną numatyta iki 2020 m. kovo galo. Jos turėtų įsikurti nuomojamose patalpose. ŽŪM teigimu, persikeliant į valstybės valdomas patalpas Kaune, jų pritaikymas ir rekonstrukcija kainuotų apie 1 tūkst. eurų 1 kv. metrui ir truktų 24–36 mėnesius. Patalpas nuomojantis iš privačių vystytojų – atitinkamai 200 eurų ir 6–12 mėnesių.

„Veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų Kaune turėtų pradėti veikti jau šio balandžio pradžioje.

Tikslas perkelti ŽŪM į Kauną nurodytas Vyriausybės programoje. Tačiau kai kurios žemdirbių organizacijos kritikavo šį sumanymą, nes, pasak jų, po perkėlimo darbai atitrūks nuo Seimo, Vyriausybės, kitų institucijų, priimančių sprendimus, o darbas bus išbalansuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.