G. Paluckas įvertino R. Karbauskio argumentus dėl referendumo: „Tai politinis idiotizmas“

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas Žinių radijo laidoje „Opozicija“ įvertino vakar Seimo priimtą sprendimą gegužės 12 dieną skelbti referendumą dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo iki 121. Jo teigimu, valdančiųjų išsakyti argumentai prasilenkia su logika, tokius veiksmus jis net vadino „politine silpnaprotyste“.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas įvertino Seimo narių mažinimo klausimą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas įvertino Seimo narių mažinimo klausimą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas įvertino Seimo narių mažinimo klausimą. <br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas įvertino Seimo narių mažinimo klausimą. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 8:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2019, 8:49 AM

„Panašu, kad referendumas bus, tikrai. Tai sulauks tikrai nemažo visuomenės susidomėjimo, kuo baigsis, matysime. Mane neramina, net liūdna, pati diskusijos aplinka, kai kalbame, kodėl to reikia, kodėl 121, pagrindinis pateikiamas argumentas yra tai, kad taip bus pigiau. Bet tai pats blogiausias argumentas. Gi sumažink biudžeto eilutę, čia matau ir demokratijos siaurinimą, mažesnis skaičius daro didesnes prielaida susitart ar įtakoti. Manau, kad čia mus visus įvėlė į šią absurdišką diskusiją matuoti demokratiją eurais“, – sakė G.Paluckas.

Jis teigė, kad jei problema yra finansinė, gal paprasčiau yra atsisakyti kai kurių Seimo narių padėjėjų. „Mes nukrypome į ydingą diskusiją“, – Žinių radijo eteryje sakė G.Paluckas.

„Jeigu galima įtakoti 141, tai 101, ar 121 įtakoti yra dar lengviau. Bet aš tokios diskusijos ir noriu, kuri apibrėžtų mūsų demokratinę šalies valdymo sistemą. O kai ji sutraukiama iki 2 milijonų eurų, tai yra politinis idiotizmas, politinės silpnaprotystės požymis“, – situaciją vertino LSDP pirmininkas.

Jis teigė suprantantis, kodėl taip yra daroma.

„Yra žmonių, kurie labai švelniai tariant, skeptiškai atsiliepia apie Seimą, čia tarsi kerštas, bausmė. Bet tai žmonėmis naudojasi ir manipuliuoja valdantieji, siekdami savo politinių tikslų“, – kalbėjo G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.