SADM nori sujungti penkis gestų kalbos vertėjų centrus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užsimojo centralizuoti gestų kalbos vertėjų teikiamas paslaugas kurtiesiems – esą taip bus sumažintas administracinis aparatas ir atsiras finansinių galimybių įsteigti daugiau šių darbuotojų etatų, rašo „Lietuvos žinios“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis<br>T.Bauro nuotr.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 7:32 AM

„Planuojama penkis centrus sujungti į vieną įstaigą“, – sakė socialines apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Pasak jo, įvykdžius pertvarką atsirastų galimybė nuotolines vertimo paslaugas teikti centralizuotai, tai leistų skirti budintį vertėją ir ilginti paslaugas, pradėti jas teikti savaitgaliais, plėsti jų gavėjų būrį regionuose. Siekiama, kad vienas vertėjas aptarnautų vidutiniškai 32 asmenis.

Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos narė Raminta Popovienė „Lietuvos žinioms“ teigė, kad nebe pirmą kartą bandoma centralizuoti gestų kalbos vertėjų centrus. „Šis klausimas keliamas kiekvieną kadenciją, bet man taip ir neaišku kodėl. Gestų kalbos vertėjų centrų Lietuvoje ir taip nėra daug. Centralizavus jų valdymą vargu, ar būtų pasiektas koks nors didesnis ekonominis efektas, nes tose įstaigose dideles administracijos nėra“, – svarstė parlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.