V. Sinkevičius – apie S. Skvernelio rinkėją ir rinkiminį štabą

Lrytas.lt tiesioginėje laidoje #NeSpaudai žurnalistai Vytautas Bruveris ir Tadas Ignatavičius apie prezidento rinkimų startą kalbėjosi su valstiečiu Virginijumi Sinkevičiumi ir socialdemokratu Algirdu Sysu. Nebuvo pamirštas ir trečiadienį Lietuvą šokiravęs įvykis – teisėjų korupcijos byla.

S.Skvernelis ir V.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis ir V.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjerui Sauliui Skverneliui rinkti rinkėjų parašus sekasi kol kas sunkiai. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjerui Sauliui Skverneliui rinkti rinkėjų parašus sekasi kol kas sunkiai. <br>D.Umbraso nuotr.
Socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad "vyrai juodais drabužiais" apsilanko prieš kiekvienus rinkimus. <br>T.Bauro nuotr.
Socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad "vyrai juodais drabužiais" apsilanko prieš kiekvienus rinkimus. <br>T.Bauro nuotr.
Valstietis Virginijus Sinkevičius prabilo apie Visvaldo Matijošaičio situaciją. <br>T.Bauro nuotr.
Valstietis Virginijus Sinkevičius prabilo apie Visvaldo Matijošaičio situaciją. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-02-21 19:36, atnaujinta 2019-02-21 19:52

„Kiekvieną kartą, prieš rinkimus, vyrai juodais drabužiais pabeldžia kažkam į duris. Galbūt čia praktika davė rezultatus. Kuo baigsis dar sunku pasakyti, visų pirma aišku, kad tai didelė reputacijos dėmė“, – situaciją komentavo A.Sysas.

Valstietis V.Sinkevičius vertindamas paskutinių dienų įvykius, teigė, kad visuomenė jau seniai kalbėjo apie problemos teisėsaugoje.

„Tai nebuvo kažkokia absoliuti naujiena. Ką reiškia žinojai, kai neturi tam įrodymų? Atsiminkime ir prieš tai, didesnis sukrėtimas buvo Eligijus Masiulis. Kol nėra įrodymų, teiginiais nesimėtysi“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministras.

Socialdemokratas A.Sysas visiškai nesuabejojo, kad operacijos vykdymo laikas pasirinktas neatsitiktinai.

„Kas galėtų paneigti, kad imuniteto panaikinimas keliems teisėjams Seimas nebūtų davęs sutikimo. Nes būtų reikėję slaptai balsuoti, ši procedūra pakankamai ilga. Visiems teisėjams leisdavo Seimas anksčiau, kitiems neleisdavo imuniteto panaikinti. Aš manau, kad du veiksniai čia veikia – pirma tai, kad viskas vyksta prieš rinkimus, o antra – kad procesas iš karto pajudėtų. Nes jei būtų paskelbta, o Seimas dar spręstų, tai lieka laiko sunaikinti, paslėpti informaciją“, – laidos metu svarstė A.Sysas.

Jis taip pat teigė, kad prezidento posto siekiančių kandidatų šio skandalo šviesoje reikia klausti esminių klausimų, pavyzdžiui – kaip užtikrinti tokias atrankas į aukščiausių teismų teisėjų pozicijas, kad ateityje tokie įvykiai nepasikartotų.

Apie paskutinę vietą užimantį premjerą

Antradienį, Vyriausioji rinkimų komisija, paraiškinius dokumentus pateikusiems politikams, norintiems siekti prezidento rinkimuose, leido pradėti rinkti rinkėjų parašus. Minimali jų riba – 20 tūkstančių. Ingrida Šimonytei šis parašų rinkimas kaip niekada sėkmingas, vos per kelias dienas ji jau surinko daugiau, nei reikia – apie 30 tūkst., ir tik elektroninėje erdvėje.

Premjerui Sauliui Skverneliui kol kas sekasi kukliau. Jis pagal elektroninėje erdvėje surinktus parašus užima paskutinę vietą iš 11 kandidatų.

Socialdemokratas A.Sysas šią situaciją vertino su humoru.

„Poną S.Skvernelį remia valstiečiai, jie turi visokių padargų, bet su kompiuteriais gal ten yra prasčiau. Manau, kad taktika yra visai kita – fiziškas parašų rinkimus, kartu su parašų rinkimu referendumui“, – sakė opozicijos atstovas.

V.Sinkevičius savo ruožtu pabrėžė, kad ne parašai, o gegužės 12 dienos balsavimo rezultatai yra esminiai.

„Nieko kažko įspūdingo neįvyko. O balsus skaičiuosime gegužės 12-osios naktį“, – sakė jis.

Menką premjero rezultatą V.Sinkevičius aiškino kitokiu rinkėju. „Mūsų rinkėjas dažniausiai pasirašo ranka, jis dienos metu nesėdi socialiniuose tinkluose. Bet kaip politikas aš vertinu tą gyvą kontaktą. Nei vienam politikui nepakenkė išeiti į gatves ir pasikalbėti su rinkėjais. Manau, kad kiekvienam Seimo nariui, remiančiam premjero kandidatūrą, verta išeiti į gatves ir pasikalbėti su rinkėjais“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministras. Jis priminė ir 2016 metų Seimo rinkimus.

„Viena politinė jėga tą kartą surinko labai daug „laikų“ socialiniame tinkle „Facebook“, bet daugumą formavo kita partija“, – apie Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos rezultatus kalbėjo V.Sinkevičius.

Apie S. Skvernelio rinkiminį štabą ir Kauno merą

Socialiniuose tinkluose pasklido informacija, kad prezidento posto siekiantis premjeras S.Skvernelis greitu metu pristatys ir savo rinkiminį štabą. Valstietis V.Sinkevičius neatmeta, kad jam vadovaus valstiečių frakcijos atstovas Vytautas Bakas.

„Galimai, bet sprendimas dar nėra priimtas. Premjerui grįžus iš atostogų jis bus priimtas. Galimai V.Bakas gali būti štabo vadovas“, – paslaptį sklaidė valstietis.

Jis teigė, kad premjerui šie rinkimai tikrai nebus lengvi, nes bus konkrečiai vertinami jo padaryti darbai, o ne kaip kitų kandidatų, tik užmojai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.