Susipažinkite: vadovauti Lietuvai nori nemokantis mokesčių, žinantis pilstuko „taškus“ ir trečią dieną „trūkęs“

Vienas nemoka mokesčių, bet nemato tame bėdos. Sako, toks gyvenimo modelis – kąsnį maino į darbą, darbą į kasnį. Antras giriasi, kad yra verslo konsultantas, bet mokesčių irgi nemoka. Sako, kad išmintimi dalijasi už dyką. 

Susipažinkite: vadovauti Lietuvai nori nemokantis mokesčių, žinantis pilstuko „taškus“ ir trečią dieną „trūkęs“.<br>Lrytas.lt koliažas
Susipažinkite: vadovauti Lietuvai nori nemokantis mokesčių, žinantis pilstuko „taškus“ ir trečią dieną „trūkęs“.<br>Lrytas.lt koliažas
Kazimieras Juraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Kazimieras Juraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Alfonsas Butė.<br>D.Umbraso nuotr.
Alfonsas Butė.<br>D.Umbraso nuotr.
Kazimieras Juraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Kazimieras Juraitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tomas Šimaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vitas Gudiškis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2019-02-25 08:16, atnaujinta 2019-02-25 12:50

Trečias žino visus aplinkinius pilstuko pardavinėjimo taškus, bet policijai nepraneša. Nes negi skųsi gerus žmones. Kitas socialinio įrašo paskyroje rašo, kad trečia diena trūkęs, bet jaučiasi laimingas.

Ir visus šiuos asmenis jungia bendras vardiklis: jie –oficialūs pretendentai į kandidatus prezidento rinkimuose. Kviečiame susipažinti su tais, kurių dar nepažįstate.

Tiki savo pergale rinkimuose

Kazimieras Juraitis viename savo internete patalpintame pokalbyje bičiulį Gintarą Radvilą pristatė kaip kandidatą į prezidentus. Vėliau vyrai persigalvojo ir susikeitė vietomis – dabar prezidentu jau vadinamas K.Juraitis. Pats vyras sako, kad nesvarbu, kas kandidatuoja, svarbu, kad tą pačią viziją mato.

„Jeigu mane kartais nušautų, vis tiek atsiras kitas – Petras, Jonas – kuriam trūks kantrybė. Nebent visus gal reikės išgalabyti, tada gal liausis tas išsivadavimo procesas“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ kalbėjo K.Juraitis.

Pats pretendentas į prezidentus jau išsivadavo nuo mokesčių. Oficialiai K.Juraitis beveik nieko neuždirba ir beveik nemoka mokesčių.

„Aš gyvenu visiškai kitokiu modeliu. Aš jau 20 metų dirbu ne už atlyginimą. Pavyzdžiui, su socialiniais projektais. Yra natūrinių mainų modelis. Grubiai sakant, gyvename ateities modeliu, visuomenė turės pereiti prie tokio modelio. Už butą nemokam, dengia kiti šeimos nariai – tai visai kiti savitarpio principai“, – dėstė K.Juraitis.

Bet jeigu rinksite mokesčių nemokantį kandidatą, tai dar nereiškia, kad galėsite nemokėti mokesčių.

„Jei neaišku, pasižiūrėk į gamtą, parazitinius augalus. Jeigu vienas pradeda dominuoti, išsikreipia pati gamta ir sunyksta. Jeigu pradės dominuoti tie, kurie nemoka mokesčių – neįmanoma, kad jie dominuotų, nes vis tiek yra atsvara, pusiausvyra“, – kalbėjo K.Juraitis.

Pretendentas sako pardavęs šeimos turtą, kad galėtų sumokėti užstatą prezidento rinkimuose. Ir visa tai dėl idėjos išvaduoti Lietuvą iš visokių sąjungų.

„Ne tik nesigintume, bet paskelbtume zoną nuo jūros iki jūros. Atsisakysim NATO ir eisim federalizmo link, Europos kariuomenės sukūrimo. Tada atsilaisvins milžiniškos lėšos, kurios išleidžiamos tankams. Mes perkame auksinius šaukštus, kad skaniau būtų valgyti. Europos Sąjunga galima tik stipri, silpna kam ji reikalinga. Aš netikiu, kad ji išsilaikys“, – pasakojo K.Juraitis.

Vyras kalba taip, tarsi prezidentu jis tikrai taps. Užsienio politikoje jis jau darbuojasi – taiso valstybės klaidas. Viename iš savo „YouTube“ platformoje patalpintų vaizdų jis kreipiasi į Kinijos vadovą ir atsiprašo už mūsų valdžios veiksmus.

„Norėčiau išmokti kinų kalbą. Tikiuosi sudaryti sutartį įsteigti kalėjimą lietuviams“, – sakė K.Juraitis.

Tačiau mokslų prezidentui jis sako nereikia.

„Mano galva, jei tu asilas iš prigimties, tai būsi tik diplomuotas asilas. Paskutiniu metu didžiuojuosi, kad esu sanitaras. Tiek su tikrais kakučiais, bet ir politikoje tikiuosi būti sanitaras. Jeigu ne šie rinkimai, būčiau ir dirbęs, bet laiko nebėra, o su ligoniais yra specifiniai santykiai. Turėjau nutraukti tą darbą“, – pasakojo K.Juraitis.

O sanitaras turi misiją.

„Mano pagrindinė funkcija bus purtyti Seimą, kad baigtųsi parazitai. Bus begaliniai sukrėtimai, keli mėnesiai bus kniaukimo ir dantų griežimo, bet tas bus. Kelis būtinai reikės pasodinti. Pradžioje apkaltinti dvi ponias – Dalią Grybauskaitę su Ingrida Šimonyte už obligacijų istoriją“, – savo planus dėstė K.Juraitis.

Peržiūrės valdžios sprendimus

Kitas pretendentas į prezidentus Vitas Gudiškis nieko sodinti nesiruošia. Bet tapęs valstybės vadovu valdžios sprendimus peržiūrės.

„Man nepatinka dabartinės valdžios politika. Tie draudimai yra nesąmoningi. Jeigu aš norėsiu gerti, čia Balsiuose kiek taškų pridarė, bet kada gali nueiti nusipirkti – ar 20 val, ar 22 val., nėra skirtumo“, – teigė V.Gudiškis.

Paklaustas, ar apie tokius nelegalius taškus praneša policijai, vyras pareiškė: „Aš tik girdėjau, aš neinu, tai ką aš dabar skųsiu ten.“

Kandidatas pasipasakojo, kad didžiulį namą, kurį jis pastatė, teismas po skyrybų padalino: žmonai teko didesnė pusė, jam mažesnė.

„Zenonas Vaigauskas sakė: turi didelį pliusą, kad esi išsiskyręs, už tave moterys balsuos. Aš važiuoju autobusu, į mane žiūri, šypsosi, užkalbina“, – sakė V.Gudiškis.

Bet naujos pačios kandidatui sako vis tiek reikia.

„Turiu draugę, bet ji pasakė: tekėsiu už tavęs, jeigu būsi prezidentu. Ji už mane jaunesnė 13 metų“, – atviravo V.Gudiškis.

Kalbant apie moteris vyrui sužimba jau kiek priblėsusios akys. V.Gudiškis papasakojo apie laikus, kuomet tarnavo armijoje.

„Į miestą išleidžia, nueini pas draugus, drauges ir negrįždavau naktį. Vieną kartą grįžtu rytą, visa kuopa išrikiuota ir vadas sako: jis buvo pas merginas, o jūs visą naktį stovėjote, dabar patys jį nubausti turite. Ir mane sumušė. Visko teko iškentėti, bet aš ištvermingas“, – pasakojo V.Gudiškis.

Kalbos apie jaunystę ir vyriškumą taip lengvai nenukreipsi, kandidatas vis prie tos pačios temos sugrįžta, net jeigu pradedi klausinėti apie ką nors kita.

„Pirmą kartą kraujo daviau 26 metų, vedžiau 25 metų. Grįžau iš armijos, visi buvo nustebę, kad ji tapo mano žmona, ir tų merginų tikrai buvo daug“, – pasakojo jis.

Vyras dabar gyvena iš kuklios pensijos. O tapęs prezidentu kurį laiką neims atlyginimo.

„Aš tarp kitko pasakiau, kad jeigu būtų prezidentas, pirmus du mėnesius neimsiu atlyginimo. Dabar, pavyzdžiui, pasiimu pensiją pašte ir visą laiką palieku 2-3 eurus vaikams“, – sakė jis.

Santaupas V.Gudiškis išleido užstatui, kad galėtų kandidatuoti į prezidentus. Neseniai namuose buvo kilęs gaisras, aprūko sienos, bet pinigų remontui, pasiguodė, neturintis. Bet, pridūrė, svarbu, kad turi kuo padoriai apsirengti, jeigu būtų išrinktas valstybės vadovu.

„Aš turiu labai daug drabužių. Kai važiuodavom į olimpiadą, mus aprengdavo. Kartą aprengė gal už tūkstantį eurų. Kai tapsiu prezidentu, dar draugė nupirks, ji turtinga. Turtingesnė už mane, turi labai daug žemės ir namas didesnis“, – gyrėsi V.Gudiškis.

Ieško ne žmonos, o teisybės

Alfonsas Butė, eidamas į prezidentus, ieško ne žmonos, o teisybės. Teisybės ieškojo paskelbęs bado akciją prieš trejus metus. Badaujant nepavyko, bet šiemet pretenduoja į prezidentus.

„Aš esu sukaupęs milžinišką energiją, kas leistų padaryti revoliucinius pakeitimus valstybėje ir Lietuvą atvestų į klestinčių valstybių tarpą“, – pasakojo A.Butė.

Bet pats A.Butė klestinčiu verslininku netapo. Jį lydėjo bankrotas, liko neapomokėtos skolos. Vyras sako, kad visos bylos buvo sufabrikuotos ir suklastotos. Jeigu ne klasta, jis būtų turtingu žmogumi likęs.

„Po nepriklausomybės atkūrimo aš už milijoną litų padovanojau Lietuvai žaliavų – paėmiau ir padovanoju. Valstybinės įmonės gavo, yra dokumentai. Na, tai ne visiškai dovana, pardaviau pigiau. Kai pasaulinėje rinkoje buvo brangiau, buvo siūloma parduoti korėjiečiams, aš būčiau gavęs milžiniškus pinigus. Kai manęs paklausė, ar nesutikčiau parduoti, pasakiau paprastą frazę: aš ne prostitutė, kad išduočiau Lietuvą“, – teigė pretendentas į prezidentus A.Butė.

Nors A.Butė jau pensijoje, protas, sako, dirba kaip jauno.

„Ypatingai medienos džiovinimo klausimu konsultuoju, esu profesionalas ir žmonės būna patenkinti. Aš visuomeniniais pagrindais tai atlieku ir pajamų kol kas negaunu“, – sakė A.Butė.

Vyras teigia gyvenantis iš 400 eurų pensijos, be to, dar turi santaupų, dėl to neturėjo bėdų rinkimams surinkti užstato.

„Trečią parą gatavas“

Pretendentas į prezidentus Tomas Šimaitis turi gražų balsą ir atvirą prieigą prie socialinių tinklų. O ten jis rašo: „Esu trečią parą gatavas. Ir nesigailiu. Nes esu laimingas. Viskas. Pabaiga. Valančius, Veryga ima viršų.“

Ir po tokio įrašo jis nukulniavo į Vyriausiąją rinkimų komisiją pateikti dokumentų.

„Aš tikiuosi sukelti didelę sumaištį su savo pasiūlymais ir pritraukti įvairių pažiūrų gyventojų balsus“, – paprastai išdėstė T.Šimaitis.

Kad būtų registruoti kandidatais į prezidentus, reikia įveikti kliūtis – sumokėti 4,6 tūkst. eurų užstatą, taip pat surinkti 20 tūkst. rėmėjų parašų. Ne visi pretendentai į prezidentus užstatą sumokėjo.

„24/7“ – sekmadieniais 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.