Algirdo Paleckio suėmimas pratęstas dar dviem mėnesiams

Vilniaus apylinkės teismas dar dviem mėnesiams – iki balandžio pabaigos – pratęsė šnipinėjimu Rusijos naudai įtariamo Algirdo Paleckio suėmimą.

Algirdas Paleckis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 3:34 PM, atnaujinta Feb 26, 2019, 3:56 PM

Tokį sprendimą teismas priėmė praėjusią savaitę, BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

A. Paleckis nelaisvėje laikomas nuo pernai spalio.

Teisėsauga praėjusių metų gruodį paskelbė atliekanti tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, kur įtarimai pateikti neįvardijamam „visam tinklui asmenų“, tarp jų – buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui A. Paleckiui.

Tąkart pranešta, kad suimta yra ir daugiau asmenų, tačiau jų tapatybės neatskleistos.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis anksčiau sakė, kad Rusijos žvalgybos organizacijai įtariamų šnipinėjusių asmenų veikla „buvo nusitaikiusi į visuomenei jautriausias vietas, tarp kurių yra ir vadinamoji 1991 metų sausio 13-osios byla“.

2012 metais A. Paleckis buvo nuteistas už tai, kad neigė ir šiurkščiai menkino SSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktą. Taip teismas įvertino 2010 metais jo pasakytus žodžius: „O kas buvo sausio 13 dieną prie bokšto? Ir, kaip dabar aiškėja, saviškiai šaudė į savus.“

2008 metais įsteigtas Socialistinis liaudies frontas bei jo buvęs vadovas A. Paleckis ne kartą minėti viešose Lietuvos žvalgybos ataskaitose dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Žvalgyba yra vadinusi Socialistinį liaudies frontą Rusijai palankia politine partija, rašiusi apie partijos atstovų dalyvavimą prieš JAV ir NATO nukreiptose prorusiškose propagandinėse akcijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.