Politinės korupcijos byloje – netikėti prašymai

Į teismo pranešimą, jog yra gautas koncerno „MG Baltic“ prezidento  Darias Mockaus bei šio koncerno teisininko Romano Raulynaičio laiškas,  jog laiko apklausai jie suras tik birželio mėnesį, greitai reagavo   prokuroras Justas Laucius. 

 V.Gapšys už savo laisvę nori kovoti per Konstitucinį teismą. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 V.Gapšys už savo laisvę nori kovoti per Konstitucinį teismą. <br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 7:55 PM

Į teismo pranešimą, jog yra gautas koncerno „MG Baltic“ prezidento  Darias Mockaus bei šio koncerno teisininko Romano Raulynaičio laiškas,  jog laiko apklausai jie suras tik birželio mėnesį, greitai reagavo   prokuroras Justas Laucius

Jis pasiūlė teismui „MG Baltic“ vadovus atvesdinti, nes jų apklausa buvo  planuota viename artimiausių teismo posėdžių. „Kol neapklausta dar  dešimtys liudytojų, imtis prievartos priemonių nėra būtinybės, viską galima suderinti“, – atsakė teisėjų kolegijos pirmininkė Nijolė Žimkienė.

Politinės korupcijos byloje dar liko apklausti apie 60 liudytojų. 

Tačiau per daug suvaržytas pasijuto vienas teisiamųjų – buvęs Seimo narys  Vytautas Gapšys, kurio prašymus panaikinti rašytinį pasižadėjimą  neišvykti atmetė ir Vilniaus apygardos, ir Apeliacinis teismai. 

V.Gapšys pateikė prašymą kreiptis į Konstitucinį teismą, kad būtų išaiškinta, ar Baudžiamojo proceso kodekse numatyta tokia kardomoji  priemonė nevaržo žmogaus laisvės pasirinkti gyvenamąją vietą. 

Jo nuomone, Konstitucinis teismas tai galėtų spręsti ir nestabdydamas  politinės korupcijos bylos nagrinėjimo. Ar patenkinti jo prašymą,  teismas spręs penktadienį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.