Valstiečiai nesutaria dėl Zarasų mero: R. Karbauskis palaiko vieną kandidatą, partijos skyrius – kitą

Antrajame savivaldos rinkimų ture dėl Zarasų mero posto susirungs du kandidatai – socialdemokratų atstovas Nikolajus Gusevas ir liberalų sąjūdžio iškeltas Kęstutis Stankevičius.

Išsiskyrė LVŽS partijos pirmininko ir Zarasų skyriaus pozicija dėl kandidatų į Zarasų mero postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Išsiskyrė LVŽS partijos pirmininko ir Zarasų skyriaus pozicija dėl kandidatų į Zarasų mero postą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-08 11:32, atnaujinta 2019-03-08 16:24

Į antrąjį turą nepatekus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatui Gintariui Petrėnui, partija neturi vieningos pozicijos, kurį kandidatą parems antrajame ture. Viešos LVŽS partijos pirmininko simpatijos atitenka N.Gusevui, tuo tarpu LVŽS Zarasų skyrius palaiko K.Stankevičių.

Nuomonės ir pozicijos išsiskyrė

Pirmajame Zarasų rajono savivaldos rinkimų ture dalyvavo LVŽS kandidatas, LVŽS Zarasų skyriaus pirmininkas G.Petrėnas. Šiam politikui nepatekus į antrąjį rinkimų turą, partijos pirmininko ir Zarasų skyriaus nuomonės bei pozicijos išsiskyrė.

LVŽS Zarasų skyrius ir skyriaus pirmininkas G.Petrėnas viešą paramą išsakė liberalų sąjūdžio kandidatui K.Stankevičiui.

Tačiau LVŽS partijos pirmininkas R.Karbauskis laikosi kitos pozicijos – savo paramą jis viešojoje erdvėje atiduoda socialdemokratui N.Gusevui.

Sutarimo nebuvimas – normali praktika

Portalui lrytas.lt susisiekus su Zarasų skyriaus pirmininku ir LVŽS pirmininko viešųjų ryšių atstove Dalia Vencevičiene, abu pašnekovai patvirtino, kad vieningo sutarimo, kurį kandidatą palaikyti antrajame ture, iš tiesų nėra.

„Iš tiesų yra taip, kad partijos pirmininkas remia koalicijos partnerių kandidatą N.Gusevą, o skyrius remia kitą kandidatą. Tai yra natūralu, tokia praktika buvo ir ankstesniuose rinkimuose, tiesiog pirmininkas turi savo nuomonę, o skyrius – savo.

Kadangi partijoje yra galima turėti savo nuomonę, demokratiniai procesai partijoje yra svarbūs, tokia padėtis susiformavo natūraliai“, – teigė R.Karbauskio atstovė spaudai D.Vencevičienė.

LVŽS Zarasų skyriaus pirmininkas G.Petrėnas akcentavo, kad tokią situaciją lėmė geresnis zarasiškių ir Zarasų krašto poreikių išmanymas skyriuje, o dėl palaikymo K.Stankevičiui skyriaus valdyba sutarė vienbalsiai.

„Zarasų skyrius palaiko K.Stankevičių. Buvo susirinkusi valdyba ir vienbalsiai nubalsavo, kad palaikome K.Stankevičių, nes mes esame čia – Zarasuose – ir geriau pažįstame žmones, geriau žinome poreikius. Didesnes galimybes, kad Zarasų kraštas vystytųsi, matome meru išrinkus K.Stankevičių, o ne su dabartiniu meru N.Gusevu.

Partijos pirmininkas yra toli nuo mūsų, N.Gusevas yra koalicijos partnerių kandidatas, gal tai ir daro įtaką apsisprendimui. Na, mes vietoje geriau matome ir žinome, ką mums reikia pasirinkti“, – portalui lrytas.lt sakė G.Petrėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.