A. Tapino skundas teismui dėl etikos sargų priimtas, siūloma atsakyti ir S. Skverneliui

Žurnalistas Andrius Tapinas švenčia pirmą, kaip pat sako, bet mažą pergalę.

Žurnalistas Andrius Tapinas kovoje dėl šmeižto pasiekė mažą pergalę. <br>M.Patašiaus nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas kovoje dėl šmeižto pasiekė mažą pergalę. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2019, 10:47 AM, atnaujinta Mar 14, 2019, 10:56 AM

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė priimti jo skundą dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbo, taip pat prašyti minėtos komisijos informacijos ir atsiliepimo į skundą, bei pateikti visą reikalingą medžiagą.

Teismo nutartimi taip pat siūloma premjerui Sauliui Skverneliui pateikti atsiliepimą į skundą ir visą su byla susijusią medžiagą.

„Neabejoju, kad S.Skvernelis, turintis viziją apie skaidrią ir teisinę Lietuvą, besirūpinančią kiekvienu, teigiamai sureaguos į teisėjos pasiūlymą ir pateiks visą teismo prašomą medžiagą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A.Tapinas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šių metų pradžioje A.Tapinas viešojoje erdvėje prašė premjero S.Skvernelio atsiprašyti už jo šmeižtą. Jam to nepadarius, A.Tapinas kreipėsi į teismą dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimo netirti jo pateiktos informacijos apie premjero žodžius. O jau dėl minėtų premjero pasisakymų, jis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Šmeižtu A.Tapinas konkrečiai įvardijo premjero kalbas apie planuojama perversmą valstybėje, kurį, anot jo, organizuoja žurnalistas. Taip pat apie tai, kad gruodžio mėnesį vykusį mokytojų streiką organizuoja visai ne profesinės sąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.