Užkliuvo neregėtas Elektrėnų savivaldybės taupumas – paaiškėjo, kam paklojo pinigus

Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje konkursas į direktoriaus pareigas neskelbiamas jau pusantrų metų. Tiek laiko bibliotekai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja.

Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje konkursas į direktoriaus pareigas neskelbiamas jau 1,5 metų.<br>archmap.lt nuotr.
Elektrėnų savivaldybės viešojoje bibliotekoje konkursas į direktoriaus pareigas neskelbiamas jau 1,5 metų.<br>archmap.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 3:24 PM

Anot Elektrėnų savivaldybės mero Kęstučio Vaitukaičio, to pagrindinė priežastis yra lėšų trūkumas.

Pinigus paklojo išeitinei kompensacijai

Elektrėnų savivaldybės bibliotekos laikinąja direktore Kristina Partikienė tapo 2017-ųjų lapkritį, kai iš pareigų pasitraukė ilgametė bibliotekos vadovė Genė Dapkevičienė.

Elektrėnų savivaldybės meras K.Vaitukaitis portalui lrytas.lt teigė, kad laikinai paskirta pavaduotoja puikiai tvarkosi, o ankstesnės bibliotekos vadovės išėjimas pareikalavo nemažai lėšų.

„Priežastis, kodėl konkursas nėra skelbiamas, yra labai paprasta – pinigų trūkumas. Prieš tai dirbusi direktorė pasitraukė abipusiu sutarimu, o kadangi jos darbo stažas buvo ilgametis, turėjome išmokėti didelę išeitinę kompensaciją – tada dar nebuvo nustatyta bibliotekų vadovų kadencijos trukmė. Pinigų išeitinei turėjome kažkur rasti“, – susiklosčiusią situaciją komentavo Elektrėnų meras.

Tai patvirtino ir laikinai direktoriaus pareigas einanti K.Partikienė: vienintelė jai žinoma priežastis, kodėl konkursas vis dar nepaskelbtas, galėtų būti lėšų trūkumas.

Konkursą planuoja artimiausiu metu

Vadovaujantis LR Valstybės tarnybos įstatymo 14-uoju straipsniu, tais atvejais, kai įstaigos vadovo pareigos lieka laisvos nepasibaigus įstaigos vadovo kadencijai arba įsteigus naują pareigybę, konkursas į įstaigos vadovo pareigas skelbiamas ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo pareigų atsilaisvinimo ar naujos pareigybės įsteigimo dienos.

Konkursas turi būti baigtas ir jo rezultatai paskelbti ne vėliau kaip per 2 mėnesius nuo konkurso paskelbimo dienos.

Tačiau konkursas dėl Elektrėnų bibliotekos direktoriaus pareigybių neskelbiamas jau beveik pusantrų metų.

„Laikinai direktoriaus pareigas einanti pavaduotoja tvarkosi puikiai, bet konkursą neišvengiamai skelbsime artimiausiu metu“, – portalui lrytas.lt sakė K.Vaitukaitis.

Nuo praėjusių metų birželio bibliotekų vadovams nustatytos penkerių metų kadencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.