14 balsų skirtumas Elektrėnuose: panašu, kad taškas kovoje dar nepadėtas

Savivaldos rinkimų antrasis turas bene dramatiškiausiai susiklostė Elektrėnuose: dabartinis miesto meras, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Vaitukaitis vos 14 balsų persvara aplenkė Silvą Lengvinienę, rinkimuose dalyvavusią su komitetu „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“. Tačiau panašu, kad taško šioje  dvikovoje nededa nė vienas iš varžovų.

Remiantis esamais rezultatai, dabartinis meras sulaukė 49,79 proc. rinkimų dalyvių palaikymo,  S.Lengvinienę palaikė 49,61 proc. rinkimų dalyvių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Remiantis esamais rezultatai, dabartinis meras sulaukė 49,79 proc. rinkimų dalyvių palaikymo,  S.Lengvinienę palaikė 49,61 proc. rinkimų dalyvių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-18 16:33, atnaujinta 2019-03-18 16:53

Pralaimėjusiai kandidatei abejonių kelia balsavimas paštu. Tuo tarpu minimalia persvara perrinktas meras neskuba triumfuoti: pasak K.Vaitukaičio, apie apie planuojamus darbus jis kalbės tada, kai bus oficialiai patvirtinti rinkimų rezultatai.

14 balsų skirtumas ir džiugina, ir stebina

S.Lengvinienės teigimu, toks mažas skirtumas ją ir stebina, ir džiugina.

„Išties, čia yra dvi pusės. Per tokį trumpą laiką susibūrus iniciatyvių žmonių grupei, su minimaliais resursais pasiekti tokį rezultatą – džiugina. Žmonių palaikymas, pasitikėjimas labai džiugina“, – portalui lrytas.lt sakė pretendentė į Elektrėnų merės postą.

14 balsų skirtumu pralaimėjusiai kandidatei abejonių sukėlė balsavimo paštu rezultatai, kurie ir nulėmė jos nesėkmę.

„Tariamės su teisininkais. Rezultatai pasikeitė suskaičiavus balsavimą paštu ir skirtumas yra labai didelis – aš, remiantis balsavimo paštu rezultatais, atsilikau nuo kito kandidato dvigubai“, – susiklosčiusią situaciją aiškino S.Lengvinienė.

K.Vaitukaitį apylinkėse palaikė 3 tūkst. 218 balsavusiųjų, S.Lengvinienę – 3 tūkst. 553 rinkėjų.

Tuo tarpu balsavimo paštu rezultatai skyrėsi radikaliai: K.Vaitukaitis sulaukė 838 žmonių palaikymo, o S.Lengvinienė – 489.

Meras nesiėmė vertinti minimalios balsų persvaros

Paklaustas, kaip vertina sunkią pergalę ir ką vos 14 balsų skirtumas gali pasakyti apie miestiečių požiūrį į dabartinio mero darbą, K.Vaitukaitis nedaugžodžiavo.

„Keturiolika tai keturiolika, ką aš galiu vertinti. Yra kaip yra. Negaliu nei vertinti, nei nevertinti“, – portalui lrytas.lt teigė K.Vaitukaitis.

Pasak dabartinio mero, sklando visokių gandų dėl balsų perskaičiavimo, todėl kol kas jis nenori nieko komentuoti.

„Bus minčių ir laiko pagalvoti apie darbus, bet pirmiausia reikia sulaukti rezultatų patvirtinimo, nes prasidėjo skundai. Galbūt bus perskaičiavimas, galbūt dar kas. Kai bus patvirtinti rezultatai, tada bus galima kalbėti apie darbus ir planus. O darbų visada buvo ir bus, ar meras būčiau aš, ar kas kitas. Niekur nedingsi, dirbti reikės“, – tikino K.Vaitukaitis.

K.Vaitukaitis Elektrėnų mero pareigas ėjo 2000–2007 m. Paskui vieną kadenciją iki 2011-ųjų miestui vadovavo Lietuvos socialdemokratų partijos narys Arvydas Vyšniauskas. 2011 m. į Elektrėnų vadovo postą sugrįžo K.Vaitukaitis.

Remiantis esamais rezultatais, dabartinis meras sulaukė 49,79 proc. rinkimų dalyvių palaikymo. S.Lengvinienė atsiliko minimaliu skirtumu – ją palaikė 49,61 proc. rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.