Kandidatas vadovauti Europos Tarybai A. Kubilius prisistatys šalių atstovams

Konservatorius Andrius Kubilius ir dar trys kandidatai vadovauti Europos Tarybai trečiadienį Strasbūre prisistatys šios organizacijos šalių atstovams.

Seimo narys A. Kubilius prisistatys antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso.<br>Lrytas.lt nuotr.
Seimo narys A. Kubilius prisistatys antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso.<br>Lrytas.lt nuotr.
Seimo narys A. Kubilius prisistatys antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narys A. Kubilius prisistatys antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-03-20 06:12

Vadinamojo Europos Tarybos Ministrų Komiteto posėdyje buvęs premjeras, Seimo narys A. Kubilius prisistatys antras po Belgijos užsienio reikalų ministro Didier Reynderso.

Posėdyje taip pat prisistatys buvusi Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis ir Kroatijos užsienio reikalų ministrė Marija Pejčinovič Burič.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija laiške Europos Tarybai rašo, kad A. Kubilius turi „reikšmingos patirties, strateginę politinę viziją ir daugiadimensinį supratimą apie tarptautinius reikalus“.

„Per savo politinę karjerą ponas Kubilius parodė tvirtą įsipareigojimą išlaikyti aukščiausius integralumo ir demokratijos standartus bei pagarbą Europos Tarybos idealams ir bendroms vertybėms“, – teigiama ministro Lino Linkevičiaus pasirašytame laiške.

Ministrų Komitetas susideda iš Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų arba juos pavaduojančių diplomatų.

Po savaitės komitetas apsispręs, kurie iš keturių kandidatų bus teikiami Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai. Balsavimas asamblėjoje numatytas birželio pabaigoje.

Europos Taryba yra nesusijusi su Europos Sąjungos (ES) institucija, jai priklauso ir tokios šalys kaip Turkija ar Serbija. Jos veikloje daugiausia dėmesio skiriama žmogaus teisių situacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.