Rusijos ambasada pasipiktino, kad jų ambasadorius nebuvo įleistas į teismo salę

Rusijos ambasada Lietuvoje išplatino pranešimą, kuriame pasipiktino tuo, jog skelbiant nuosprendį Sausio 13-osios byloje į teismo salę nebuvo įleistas šalies ambasadorius Aleksandras Udalcovas. Tai ambsada įvertino kaip „grubią provokaciją“.

Rusijos ambasada.<br>T.Bauro nuotr.
Rusijos ambasada.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 12:32 PM, atnaujinta Mar 27, 2019, 12:48 PM

Savo pareiškimą Rusijos Federacijos ambasada Lietuvos Respublikoje paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Vilniaus apygardos teisme prasidėjusį Sausio 13-osios bylos nuosprendį jau pirmame savo pareiškimo sakinyje Rusijos ambasada pavadino „politiškai motyvuotu“.

„Tarp kaltinamųjų, o jų per 60, dauguma yra Rusijos Federacijos piliečiai. Buvo skelbiama, kad teismo posėdis yra viešas. Tačiau Rusijos pasiuntinybės diplomatams, taip pat ir pasiuntiniui A.Udalcovui, nebuvo leista jame dalyvauti. Nors, pabrėžiame, kalba eina apie dešimtis Rusijos piliečių. Dėl to jokių deramų paaiškinimų pateikta nebuvo. Tai prieštarauja visuotinai priimtinoms normoms, įprastoms vykstant teismo procesams, kuriuose dalyvauja užsienio piliečiai. Tokius Lietuvos valdžios veiksmus vertiname, kaip grubią provokaciją“, - rašoma Rusijos ambasados pranešime.

Kaip jau skelbta, Vilniaus apygardos teismas trečiadienio rytą pradėjo skelbti nuosprendžius Sausio 13-osios byloje. Kaltinimai dėl 1991 metų sovietų agresijos pateikti 67-iems Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos piliečiams, jie kaltinami karo nusikaltimais ir nusikaltimai žmoniškumui.

Dauguma kaltinamųjų teisiami už akių, skelbiant nuosprendį dalyvauja tik suimtas sovietų karininkas Jurijus Melis ir Vilniuje gyvenantis laisvėje esantis buvęs karininkas Genadijus Ivanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.