Politinė M.Puidoko reklama: rinkėjai piktinasi, o pats kandidatas nieko nežino

„Aš ateinu užtikrinti lūkesčius geresniam gyvenimui“, „Visi politikai teigia, kad jie ketina padaryti gyvenimą geresniu, tačiau jie nutyli tai, kieno gyvenimą jie nori pagerinti“, „Veik dabar, pasirašyk už dr. Puidoką“ – tokiomis žinutėmis į potencialius rinkėjus buvo kreipiamasi Mindaugo Puidoko vardu. 

Skaitytojai piktinasi nepageidaujamomis žinutėmis, kurių sulaukia M.Puidoko ir jo komandos vardu.<br>Lrytas.lt montažas
Skaitytojai piktinasi nepageidaujamomis žinutėmis, kurių sulaukia M.Puidoko ir jo komandos vardu.<br>Lrytas.lt montažas
Tokių nepageidaujamų agitacinių žinučių M.Puidoko vardu į savo telefonus sulaukė skaitytojai.<br> Lrytas.lt nuotr.
Tokių nepageidaujamų agitacinių žinučių M.Puidoko vardu į savo telefonus sulaukė skaitytojai.<br> Lrytas.lt nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agitacinės žinutės.<br> Lrytas.lt nuotr.
Agitacinės žinutės.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 5:21 PM, atnaujinta Apr 3, 2019, 6:10 PM

Su lrytas.lt redakcija susisiekė nepageidaujama ir įkyria M.Puidoko reklama pasipiktinę skaitytojai, nežinantys, kaip ir iš kur į M.Puidoko ir jo palaikymo komandos rankas pateko skaitytojų telefonų numeriai.

Tuo tarpu M.Puidokas teigė, kad jokios informacijos apie tokius veiksmus neturi, tačiau dėl aiškios struktūros neturinčio štabo žinučių siuntimas galėjo būti savanorių, rinkusių parašus, asmeninė iniciatyva.

Žinutės – viena po kitos

Į redakciją kreipęsi skaitytojai, sulaukę ne tik žinučių telefone, bet ir socialiniame tinkle „Facebook“, tikino, kad jokių sąsajų su M.Puidoku ir jo aplinka neturi, o savo asmeniniais duomenimis ir telefono numeriais taip pat nesidalijo.

Žmonės piktinosi, kad rinkiminiais ir reklaminiais tikslais prieš jų valią naudojami asmeniniai duomenys ir telefono numeriai. O juos pasiekė rinkimų informacija, kurios gauti nepageidauja.

Viena tokių – Jungtinėje Karalystėje daugiau nei dešimtmetį gyvenanti lietuvė, kuri, pasak jos, ne tik neturi jokių sąsajų su M.Puidoko aplinka, bet ir iki žinučių, raginančių palaikyti šį kandidatą, apie tokį politiką apskritai nieko nežinojo.

„Į privatų numerį atėjo žinutė, raginanti palaikyti M.Puidoką, po valandos atėjo dar viena žinutė. Po kelių dienų, baigiantis parašų rinkimo laikotarpiui, atėjo dar viena žinutė.

Tikrai nežinau, iš kur gavo mano numerį. Klausiau visų pažįstamų, kurie galėjo kam nors suteikti mano kontaktus, jie tvirtino mano telefono numerio niekam nedavę", – portalui lrytas.lt sakė Londone gyvenanti lietuvė.

M.Puidokas teisinosi nieko nežinąs

Paklaustas, ar tokie agitacijos atvejai jam žinomi, M.Puidokas tvirtino, kad jokios informacijos apie tai neturi ir pats asmeniškai jokių žinučių nesiuntė.

Tačiau kandidatas į prezidentus pažymėjo, kad ir jis pats, ir jo pažįstami analogiškų žinučių sulaukė iš Valentino Mazuronio ir Naglio Puteikio.

M.Puidokas neatmetė galimybės, kad žinutės, skatinančios remti jo kandidatūrą, galėjo būti siunčiamos savarankiška jį palaikančių asmenų iniciatyva.

„Galbūt vieni ar kiti žmonės, kurie mane palaiko, ir galėjo raginti kitus už mane pasirašyti. Pats tikrai nesiuntinėjau jokių žinučių, raginau tik savo draugų ratą – žmones, kurie yra mano „Facebook“ paskyros drauguose ar „Messenger“ kontaktuose. Didžioji dalis, su kuriais pats kontaktavau, man atrašė.

Dėl elektroninių parašų raginimų tikrai buvo mano „Facebook“ paskyroje.

Neturiu informacijos, kad kas nors iš mano komandos narių būtų rinkę numerius ir jais siuntę agitacines žinutes. Mes neturime partinės struktūros ir resursų. Tai nebent savanorių – žmonių, kurie visoje Lietuvoje be jokios struktūros palaikė mane ir dirbo norėdami man padėti, – iniciatyva“, – teigė M.Puidokas.

Agitacijos tarp užsienyje gyvenančių lietuvių atvejo kandidatas taip pat negalėjo plačiau pakomentuoti. Anot M.Puidoko, Jungtinėje Karalystėje jis kartu su kitais pretendentais dalyvavo debatuose, kur teko tiesiogiai bendrauti su daugybe jo kandidatūrą palaikančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.