Teismo klausimai Daliai Kuodytei priminė pernykštį sniegą

Praėjus ketveriems metams kalbėti apie Seime svarstytas  Vartojimo kredito įstatymo pataisas – tas pats, kaip diskutuoti apie  pernykštį sniegą. 

 D.Kuodytė teisme susitiko su buvusiu kolega G.Steponavičiumi. <br> V,Ščiavinsko nuotr. 
 D.Kuodytė teisme susitiko su buvusiu kolega G.Steponavičiumi. <br> V,Ščiavinsko nuotr. 
 Teismas aiškinasi, kurie politikai balsavo už Š.Gustainio pateiktas įstatymo pataisas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Teismas aiškinasi, kurie politikai balsavo už Š.Gustainio pateiktas įstatymo pataisas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 V,Ščiavinsko nuotr. 
 V,Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 1:37 PM, atnaujinta Apr 3, 2019, 2:54 PM

Sulaukusi klausimų apie šį įstatymą, politinės korupcijos bylą nagrinėjančiame Vilniaus apygardos teisme (VAT) taip pareiškė praėjusios  kadencijos Seimo narė Dalia Kuodytė. 

D.Kuodytė prisiminė tik tai, kad už frakcijos kolegos Šarūno Gustainio  pateiktą projektą ji nusprendė nebalsuoti, nes dėl to jo turėjo abejonių.  Kas kėlė abejonių, neprisimena: 

„Neįmanoma prisiminti prieš ketverius metus vykusių posėdžių ir diskusijų.  Tai buvo vienas iš šimtų balsavimų, o šioje byloje minimi įstatymai buvo  rutinos dalis, niekuo neišsiskiriantys“. 

D.Kuodytė prisiminė, jog apie Vartojimo kredito įstatymo pataisas  kritiškai pasisakė Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Kęstutis Glaveckas ir Vitalijus Gailius. 

Prieš ketverius metus svarstytų įstatymų neprisiminė ir teisme apklausta  Seimo narė, Viktorija Čmilytė-Nielsen. 

Ar Liberalų sąjūdžio frakcija pritaria, ar nepritaria Seime svarstomiems įstatymams, dienotvarkėje buvo žymima trimis spalvomis – geltona, žalia  arba raudona. Tačiau teisme apklaustos V.Čmilytė-Nielsen ir D.Kuodytė dienotvarkės klausimus pasižymėdavusios savaip – pliusais ir minusais.   


„Ar jūs savo parodymus derinote su V.Čmilyte-Nielsen?“, – susidomėjo  teisiamo verslininko advokatas Giedrius Danėlius, pastebėjęs, jog kelios  abiejų politikių apklausų pastraipos visiškai sutampa. Jose paliktos net  tos pačios gramatinės klaidos. 

„Gramatinių klaidų aš nedarau, o kas čia taip rašė, aš nežinau“, – atsakė  D.Kuodytė. Ji teigė savo parodymų su V.Čmilytė-Nielsen nederinusi, nes  kai vyko apklausos, ji jau nebebuvo Seimo narė ir su buvusia kolege nesusitikdavusi. 

Trečiadienio posėdyje nuolat minėto Š.Gustainio advokatas pateikė prašymą  sušvelninti teisiamajam skirtą kardomąją priemonę – privalomą registraciją  policijoje. Tai buvęs Seimo narys turi padaryti kiekvieną pirmadienį. 

Advokato teigimu, Š.Gustainis nepraleido nė vieno teismo posėdžio, turi darbą, rūpinasi dukterimis – vežioja jas  į mokyklą bei į treniruotes. Anot advokato, privaloma registracija policijos  įstaigoje Š.Gustainiui vykdyti verslą Portugalijoje, kur jis šiuo metu  turi prižiūrėti ir namo statybas. 

Prokuroras Justas Laucius siūlė šį prašymą atmesti. 

Artimiausiu metu buvęs politikas ruošiasi vykdyti rinkos tyrimus, todėl nuo  gegužės mėnesio jis turės nuolat važinėti į Latviją.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.