Kaltinimų dėl pažeidžiamumo sulaukęs ambasadorius R. Motuzas atsistatydinti neplanuoja

Prezidentės ir opozicijos kaltinimų dėl pažeidžiamumo sulaukęs, kaip specialusis liudytojas apklaustas ambasadorius Rusijoje Remigijus Motuzas sako, kad atsistatydinti neketina.

Kaltinimų dėl pažeidžiamumo sulaukęs ambasadorius R. Motuzas atsistatydinti neplanuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaltinimų dėl pažeidžiamumo sulaukęs ambasadorius R. Motuzas atsistatydinti neplanuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis, BNS

Apr 12, 2019, 12:20 PM

„Atsistatydinimas būtų, kad aš pripažįstu, jog mes atlikome neteisėtą veiksmą. (...) Aš esu tvirtai įsitikinęs, kad jokių įtarimų nėra ir jokių neteisėtų veiksmų nėra“, – penktadienį BNS sakė diplomatas.

Pasak jo, ambasadoriaus Rusijoje darbas šiandieniniame santykių su Maskva etape yra „itin sudėtingas ir nelengvas“, todėl reikia „palaukti, kol bus priimti tam tikri sprendimai“.

Taip jis kalbėjo prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus, kad neskaidraus vizos išdavimo byloje apklaustas R. Motuzas tampa pažeidžiamas ir meta šešėlį diplomatinei tarnybai.

Konservatoriai paragino atšaukti ambasadorių iš pareigų. Pasak parlamentarės konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, Rusijoje turi dirbti „tik tokie Lietuvos diplomatai, kurie negali būti pažeidžiami dėl vienų ar kitų priežasčių“.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet nėra pagrindo įtarimams pateikti.

Teisėsauga tyrime dėl prekybos poveikiu yra pateikusi įtarimus buvusiam ilgamečiam diplomatui Rimantui Šidlauskui, Rusijos piliečiui banko savininkui Rinatui Nasirovui ir verslininkui Albinui Bieliauskui.

Prokurorai įtaria, kad R. Šidlauskas už kyšį pažadėjo paveikti asmenis, kad R. Nasirovui būtų išduota Šengeno viza.

R. Motuzas BNS anksčiau yra patvirtinęs, kad R. Nasirovui ir jo sūnui vizos kovo pabaigoje išduotos pagal R. Šidlausko raštišką iškvietimą.

R. Nasirovo advokatas patvirtino, kad jo ginamasis davė 3 tūkst. eurų R. Šidlauskui, tačiau, pasak jo, tai nebuvo kyšis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?