Kauno savivaldybės posėdžių salėje – naujokai ir veteranai

Naujosios kadencijos Kauno taryba susirinko į pirmąjį posėdį, kuriame niekas nelaukė jokios intrigos. Rinkimus laimėjo Visvaldas Matijošaitis ir jo įkurtas visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“.

Antrąją kadenciją pradedančiam V.Matijošaičiui Kauno mero regalijas įteikė žinoma šokėja ir gydytoja J.Norvaišienė, sveikino bendražygiai ir net opozicija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Antrąją kadenciją pradedančiam V.Matijošaičiui Kauno mero regalijas įteikė žinoma šokėja ir gydytoja J.Norvaišienė, sveikino bendražygiai ir net opozicija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyrų akys krypo į Rugilę Rukšėnaitę, kuri išgarsėjo pikantiškomis nuotraukomis.
Vyrų akys krypo į Rugilę Rukšėnaitę, kuri išgarsėjo pikantiškomis nuotraukomis.
Konservatorius P.Bingelis Kauno taryboje be pertraukos dirba 24 metus.
Konservatorius P.Bingelis Kauno taryboje be pertraukos dirba 24 metus.
Visvaldas Varžinskas švenčių proga mėgsta pasipuošti ypatingu kostiumu.
Visvaldas Varžinskas švenčių proga mėgsta pasipuošti ypatingu kostiumu.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 6:53 PM

„Vieningas Kaunas“ miesto taryboje turės net 33 atstovus. Likusios 8 vietos atiteko konservatoriams. Jokia kita partija ar rinkimų komitetas į tarybą nepateko – tai unikalus atvejis miesto istorijoje.

Jokių reikšmingų permainų nenumatyta ir miesto valdžioje. Vicemero postai iš anksto buvo numatyti V.Matijošaičio bendražygiams Rasai Šnapštienei ir Andriui Palioniui.

Vicemero posto neteko tik liberalas Simonas Kairys, mat vicemerai gali būti renkami tik iš tarybos narių. S.Kairys dirbs V.Matijošaičio patarėju.

Pasiryžo atgaivinti miestą

Po tarybos narių priesaikos įvyko kukli Kauno mero inauguracijos ceremonija. Mero regalijas V.Matijošaičiui uždėjo tarybos narė Jūratė Norvaišienė.

Per trumpą inauguracinę kalbą V.Matijošaitis pareiškė, kad prieš ketverius metus mero pareigų ėmėsi norėdamas atgaivinti Kauną.

„Šiuo metu Kaunas – visai kitas miestas“, – kalbėjo V.Matijošaitis. Pasak jo, pastarieji ketveri metai nebuvo vien rožėmis kloti, biurokratai maitino pasakomis ir prireikė nemažai pastangų pakreipti įvykius kita kryptimi.

Meras apgailestavo, kad kai kurie projektai vyksta lėčiau, negu jis norėtų. Dėl laiku neįvykdytų pažadų V.Matijošaitis kaltino biurokratines kliūtis, tačiau žadėjo visais būdais su jomis kovoti.

Jo kabinete net kabo miesto žemėlapis ir svarbiausių Kauno projektų eiga pažymėta skirtingomis spalvomis.

Sėkmės istorija tik prasideda

„Turiu tokią komandą, kurios gali pavydėti bet kas Lietuvoje. Kartais pokyčiai Kaune vadinami sėkmės istorija, tačiau tai tik įžanga į tikrąją sėkmės istoriją“, – pareiškė Kauno meras.

Vėliau jis kalbėjo nesureikšminantis inauguracijos ceremonijos.

„Atėjau kaip į darbą, kol žmonės neatleido iš pareigų“, – juokavo V.Matijošaitis.

Jis spėjo, kad naujoji kadencija bus kitokia negu ankstesnė, nes tiek tarybos nariai, tiek savivaldybės tarnautojai jį jau pažįsta, žino reikalavimus.

V.Matijošaitis tikino geriau besijaučiantis po to, kai jam Kauno klinikose buvo atlikta širdies operacija, – grįžo jėgos.

Taryboje bus ir naujokų

Kauniečiai į miesto tarybą pasiuntė Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovą, žinomą baritoną Benjaminą Želvį, trenerę, gydytoją ir šokėją J.Norvaišienę – jie į rinkimus ėjo V.Matijošaičio komiteto „Vieningas Kaunas“ gretose.

Tiek B.Želvys, tiek J.Norvaišienė Kauno savivaldoje nebus naujokai – abu jie savivaldybėje dirbo ir praėjusią kadenciją.

Ankstesnės kadencijos taryboje dirbo V.Matijošaičio sūnus Dainius, o dabar prisijungė ir vyresnysis sūnus Šarūnas, pastaruoju metu vadovaujantis „Vičiūnų grupei“.

Naujokas Kauno savivaldybės taryboje nebus ir žinomas dirigentas Petras Bingelis, išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. Tai ilgiausiai – net 24 metus – be pertraukos dirbantis Kauno tarybos narys.

Konservatorių frakcijoje dirbs ir Jurgita Šiugždinienė, kuri Kauno mero rinkimuose liko antra.

Teks atsisakyti tarybos nario mandato

Kauno savivaldybės administracijos direktoriumi ketinama skirti Vilių Šiliauską, kuris ir dabar ėjo šias pareigas.

Miesto taryba administracijos vadovą galės paskirti tik gavusi pažymą iš specialiųjų tarnybų.

V.Šiliauskas yra išrinktas tarybos nariu, todėl jam teks atsisakyti mandato.

Dėl nesuderinamų pareigų tą patį ketina padaryti dar 2–3 tarybos nariai, išrinkti pagal „Vieningo Kauno“ sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.