Lyderio poziciją reitinguose praradęs G. Nausėda „paslydo“ socialinių tinklų ir emocijų pinklėse

Balandžio 4-13 dienomis „Vilmorus“ atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad už Ingridą Šimonytę balsuotų 22,3 proc. piliečių, o už Gitaną Nausėdą – 21,9 proc. Reaguodamas į šią situaciją ir prarastas lyderio pozicijas, šeštadienį popiet savo „Facebook“ paskyroje pretendentas į prezidento postą G.Nausėda pasidalijo žinute, kurioje stebėjosi „į kalną kopiančiais“ I.Šimonytės reitingais ir neslėpė nepasitikėjimo reitingus skaičiuojančiomis kompanijomis. Tiesa, žinutė greitai iš socialinių tinklų dingo.

 G.Nausėda abejoja I.Šimonytės pozicija reitinguose.<br>Lrytas.lt montažas
 G.Nausėda abejoja I.Šimonytės pozicija reitinguose.<br>Lrytas.lt montažas
Sociologas Vladas Gaidys<br>kiti
Sociologas Vladas Gaidys<br>kiti
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 5:51 PM, atnaujinta Apr 20, 2019, 6:19 PM

Įžvelgia paslėptus ryšius, bet savo lyderyste neabejoja

Savo „Facebook“ paskyroje pretendentas pasidalijo tokia žinute.

„Po to, kai V.Gaidys 2019 m. sausio mėnesį „neteisingai“ apskaičiavo konservatorių kandidatės į prezidentus I.Šimonytės reitingą, nublokšdamas ją į trečiąją vietą po S.Skvernelio, TS-LKD užsiėmė reikalais ne juokais. Nuo to laiko jų kandidatės reitingai kopia tik į kalną.

Kadangi neturiu jokio tampraus ryšio su reitingų kompanijomis, dabar jau nepasisekė man – maniškiai pastaruosius du mėnesius dramatiškai užlinko. Kas, beje, atrodo keista, nes kitos sociologinių apklausų bendrovės „Spinter“ ir Baltijos tyrimai“ neleidžia suabejoti mano lyderyste.

Bet ką aš čia apie tokias smulkmenas, kai reikia džiaugtis atbudusia Šv.Velykų dvasia! Tiesiog palieku sau teisę paskambinti p.V.Gaidžiui gegužės 12 d. ir paklausti, kodėl ir šį sykį nesuveikė metodika...“, – rašė G.Nausėda.

Tiesa, vos išplatinęs šią žinutę, G.Nausėda ją ištrynė ir pašalino iš savo paskyros.

Redakcijai susisiekti su G.Nausėdos rinkimų štabo atstovais, o kartu ir atstovu žiniasklaidai Aisčiu Zabarausku nepavyko.

Lyderiai yra du

Sociologas, „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys portalui lrytas.lt teigė, kad iš esmės lyderiai yra du – G.Nausėda ir I.Šimonytė, o jų elektoratas labai panašus. Būtent todėl, pasak specialisto, tarp pretendentų ir gali kilti tam tikros įtampos.

„Lyginant su praėjusiu mėnesiu, I.Šimonytės reitingas padidėjo 3 žmonėmis nuo 1000. G.Nausėdos reitingo sumažėjimas lygus 1,5 proc., tai yra sumažėjimas 15 žmonių nuo 1000. Iš esmės šie du pretendentai yra lygūs.

Jei jie būtų tik du, o šiandien vyktų antrasis turas laimėtų G.Nausėda, nes jo elektoratas platesnis ir jį kaip antrą kandidatą rinktųsi daugiau žmonių nei I.Šimonytę. Situacija yra tokia, kad turime du lyderius, kurie yra labai panašūs savo elektoratu ir savo nuostatomis, todėl tarp jų tikrai gali papūsti politinis vėjas“, – situaciją aiškino V.Gaidys.

I.Šimonytės reitingas per pastaruosius tris mėnesius labai pamažu, bet augo: vasario mėnesį ji turėjo 20 proc., kovą – 22 proc., o dabar – 22,3 proc. gerbėjų. Tuo tarpu G.Nausėdos populiarumas per tą patį laiką po truputį smuko – jis mažėjo atitinkamai 27,3, 23,5 ir 21,9 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.