Viktoras Uspaskichas pristatė komandą EP rinkimams ir iškėlė pagrindinius tikslus

Iki Europos Parlamento (EP) rinkimų likus kiek daugiau nei mėnesiui, Darbo partijos sąrašą vedantis jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pristatė pagrindinius partijos tikslus ir žmones, kurie sąraše užima aukščiausias pozicijas.

Kaip vieną iš pagrindinių tikslų EP V.Uspaskichas išskyrė laisvo žmonių judėjimo užtikrinimą, kuris padėtų išlaikyti socialines garantijas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kaip vieną iš pagrindinių tikslų EP V.Uspaskichas išskyrė laisvo žmonių judėjimo užtikrinimą, kuris padėtų išlaikyti socialines garantijas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 12:37 PM, atnaujinta Apr 24, 2019, 11:41 AM

Pristatė komandą

Partijos pirmininkas pažadėjo aplankyti visus Lietuvos kampelius ir pakvietė visus šalies gyventojus į susitikimus. „Tikrai noriu asmeniškai išgirsti apie žmonių lūkesčius ir, kad kiekvienas pageidavimas atsidurtų to miesto savivaldos tarybos darbotvarkėje ir tribūnoje“, – rinkėjams dėkojo V.Uspaskichas.

Jis vardijo, kad pirmajame Darbo partijos sąrašo kandidatų penketuke be jo taip pat yra biomedicinos mokslų daktaras, profesorius Vigilijus Jukna, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ALDE frakcijos Europos Parlamente patarėja Justina Vitkauskaitė-Bernard ir telšiškis Seimo narys Valentinas Bukauskas.

„Dabar, kai stiprėja euroskeptikų judėjimai, mes dėsime visas pastangas, kad būtų išlaikyta stipri ir klestinti Europos Sąjunga (ES), nes tai yra Lietuvos ir jos žmonių interesas.

Vien per tą laikotarpį, kai esame ES, Lietuva įvairiu pavidalu gavo daugiau nei 100 milijardų naudos“, – buvimo ES privalumus vardijo V.Uspaskichas.

Vardijo tikslus

Kaip vieną iš pagrindinių tikslų EP jis išskyrė laisvo žmonių judėjimo užtikrinimą, kuris padėtų išlaikyti socialines garantijas, nes „radikaliai nusiteikusių veikėjų skleidžiamas euroskepticizmas Lietuvoje gali atnešti nepataisomos žalos visai mūsų valstybei ir jos žmonėms“.

Be to, partija teigia sieksianti, kad 15 metų ES nare esanti Lietuva ir jos piliečiai būtų laikomi lygiaverčiais europiečiais, kuriems būtų sudaromos vienodos sąlygos su „senųjų“ ES valstybių piliečiais.

Darbo partija taip pat užsibrėžė užtikrinti, kad visi ES piliečiai turėtų bazinį pragyvenimo minimumą, vieningą minimalaus atlyginimo, pensijų ir socialinių garantijų nustatymo mechanizmą, vienodas išmokas žemdirbiams, darbo sąlygas bei sąlygas verslui.

Prie išvardytų tikslų ir vienodos galimybės judėti ES mokslo tikslais, dirbti išsaugant socialines garantijas, vienoda žmogaus teisių teisinė bazė, taiki pragmatiška užsienio politika.

Vienodas galimybes judėti Europoje mokslo tikslais, dirbti išsaugant socialines garantijas. Vienodą žmogaus teisių teisinę bazę. Vienodą taikią, pragmatišką užsienio politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?