S. Skvernelis nenori drausti nėščiosioms gerti: abejoja, ar tai padės

Premjeras Saulius Skvernelis abejoja, ar Seimo vadovo Viktoro Pranckiečio trečiadienį deklaruota idėja, sprendžiant girtų gimdyvių problemą, uždrausti besilaukiančioms moterims gerti alkoholį, yra racionali.

 S. Skvernelis nenori drausti nėščiosioms gerti: abejoja, ar tai padės<br> lrytas.lt koliažas
 S. Skvernelis nenori drausti nėščiosioms gerti: abejoja, ar tai padės<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 4:28 PM

„Ar draudimai būtų paveikūs ir efektyvūs – turiu labai daug skepticizmo“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė S. Skvernelis. Pasak jo, pirmiausiai reikėtų susirūpinti socialinės atskirties problemomis, kurios, tvirtino jis, kamuoja tam tikras šeimas Lietuvoje.

„Dabar mes turime kitą problemą – visuomenės dalį, kuri (nenoriu pasakyti, kad yra užribyje), bet sprendžia savo problemas arba skandina savo bėdas dėl socialinės atskirties ir skurdo alkoholyje – čia yra pagrindinis dalykas. Reikia padėti tvirtus pamatus toms šeimoms, kurios ruošiasi gimdyti, auginti vaikus, kad jos turėtų socialiai saugią aplinką ir galėtų tinkamomis sąlygomis planuoti ir didinti šeimą“, – kalbėjo premjeras.

V. Pranckietis trečiadienį pareiškė, kad yra kuriama teisinė bazė, kuri turėtų apsaugoti dar negimusius kūdikius nuo alkoholiu piktnaudžiaujančių motinų. Parlamento vadovas „Žinių radijui“ užsiminė, kad siekiant, jog nepasikartotų visuomenėje rezonansą sukėlusios girtų gimdyvių istorijos, bus priimtas įstatymas, kurio objektas – draudimas besilaukiančiai moteriai gerti alkoholį.

Seimo vadovas šią poziciją deklaravo komentuodamas visuomenę šokiravusią istoriją, kai Klaipėdoje gimė mergaitė, kurios alkoholio koncentracija kraujyje siekė daugiau nei 4 promiles. Seimo pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad yra poreikis pradėti kalbėtis dar negimusio vaiko apsaugos tema.

ELTA primena, kad balandžio 13 d. Klaipėdos ligoninėje neblaivi anykštėnė pagimdė kūdikį, kuriam nustatytas daugiau nei 4 promilių girtumas. Mažylės išgyvenimą medikai vadina stebuklu. Kokia bus judviejų ateitis, spręs Vaikų teisių apsaugos tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.