Panevėžys atsikvėpė – sučiupti šiurpiu nužudymu įtariami jaunuoliai

Kraupus panevėžiečio gimnazisto nužudymas kriminalistams buvo tapęs kietu riešutu. Prireikė puspenkto mėnesio, kad būtų sulaikyti įtariamieji.

Prieš keturis mėnesius įvykdytos žmogžudystės vietoje panevėžiečiai uždegė žvakučių.<br>A.Švelnos nuotr.
Prieš keturis mėnesius įvykdytos žmogžudystės vietoje panevėžiečiai uždegė žvakučių.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2018, 11:55 AM, atnaujinta Apr 28, 2018, 11:55 PM

Policininkai išnarpliojo 2017 metų gruodį Panevėžyje įvykdytą 17-mečio gimnazisto nužudymą.

Trečiadienį sulaikyti du įtariamieji – 17-metis ir 18-metis panevėžiečiai.

Nusikaltimo metu abu buvo nepilnamečiai. Jiems pareikšti įtarimai dėl žmogžudystės.

Vyresnysis, kuris nesimoko ir nedirba, jau yra teistas už vagystes ir plėšimą, o jaunesnysis iki šiol policijai nebuvo įkliuvęs.

Užvakar Panevėžio apylinkės teismas leido 18-metį suimti dviem mėnesiams. Antrajam įtariamajam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pareigūnai neslėpė, kad kai kurios žmogžudystės aplinkybės dar yra neaiškios, toliau vykdomos įtariamųjų apklausos. Žmogžudystės įrankio (spėjama, kad tai buvo peilis) dar ieškoma.

Kol kas neaišku, ar kraupų nusikaltimą paaugliai įvykdė būdami neblaivūs. Pareigūnai teigė neturintys žinių, kad įtariamieji ir auka anksčiau būtų pažinoję vienas kitą.

Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas vakar prisipažino, kad tirti kraupią žmogžudystę buvo sudėtinga.

Visuomenėje net buvo pasklidę gandų, kad vėl grįžtama į gūdžius gaujų siautėjimo laikus, kai liejosi kraujas, tačiau policijos vadovas tai paneigė.

Viršininkas sakė, kad dabar nebe tie laikai: visuomenė daug sąmoningesnė, neabejinga nusikaltimams ir nori saugiai gyventi.

Pareigūnai džiaugėsi, kad tiriant šią mįslingą žmogžudystę nemažai naudingos informacijos buvo sulaukta iš gyventojų. Žmonės po nusikaltimo noriai dalijosi žiniomis su tyrėjais.

Vakar žurnalistų kalbinti vietiniai gyventojai džiaugėsi, kad policininkams pagaliau pavyko išnarplioti žiaurų nusikaltimą.

„Ne vieną kartą su kaimynais pasišnekėdavome apie tai. Keistai mums atrodė, kad pareigūnai iki šiol neteikė informacijos apie tyrimą“, – kalbėjo netoli žmogžudystės vietos sutikta moteris.

Kita jai antrino: „Ačiū Dievui, dabar lengviau atsikvėpsime, nes ta nežinia labai kankino.“

Gyventojams buvo baisu pagalvoti, kad žudikai vis dar vaikšto laisvėje.

„Nužudytas jaunuolis buvo geras ir su neaiškiomis kompanijomis nesusidėdavo“, – kalbėjo kaimynai.

Žmonės vien geru žodžiu atsiliepė apie jaunuolį. Jis buvęs mandagus, visada sveikindavosi ir net kaimynų paklausdavo, ar reikia padėti išnešti šiukšles.

Gyventojai įtarinėjo, ar tik prie žmogžudystės nagų nebus prikišę prie jų namo rinktis mėgę jaunuoliai iš gretimo rajono. Kartais jie atvažiuodavo raudonu motoroleriu ir neduodavo ramybės gyventojams.

Atvykėliai nudaužė namo apdailos plyteles, iškūlė rūsio langus. Į įspėjimus taip nesielgti chuliganai nereaguodavo. Tačiau po žmogžudystės jie daugiau čia nebesirodo.

Vaikinas buvo nužudytas vėlų vakarą

Gimnazistas buvo nužudytas praėjusių metų gruodžio 10-osios vakare.

Tuomet prie daugiabučio namo S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje buvo rastas kraujo klane gulintis negyvas jaunuolis. Jam buvo perdurtas kaklas ir krūtinė, o mirtis ištiko nukraujavus.

Tą vakarą aplinkiniai gyventojai girdėjo jaunimo balsus stadione, bet niekas nepamanė, kad viskas baigsis taip žiauriai. Įtariama, kad tai nebuvo apiplėšimas.

Visi daiktai, kuriuos vaikinas tą vakarą buvo pasiėmęs iš namų, rasti žmogžudystės vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.