N. Aleksiejūnas: Europos Parlamentas po rinkimų bus kitoks

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas sako, kad Europos Parlamentas po gegužę vyksiančių rinkimų bus labiau susiskaldęs.

N. Aleksiejūnas: Europos Parlamentas po rinkimų bus kitoks.<br>M.Patašiaus nuotr.
N. Aleksiejūnas: Europos Parlamentas po rinkimų bus kitoks.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-30 11:24

„Visi sutaria, kad jis (EP. – ELTA) po rinkimų bus kitoks, bus labiau susiskaldęs, turės žymiai daugiau politinių partijų, bus įvairesnis. Į ką tai išvirs, kol kas dar sunku pasakyti, tačiau visi kalba apie tradicinių partijų koaliciją po rinkimų. Iki šiol galbūt užtekdavo dviejų partijų tokiai koalicijai dabar gali reikėti trijų ar keturių partijų ir tai keis bendrą Europos Parlamento veikimą“, – antradienį „Žinių radijui“ kalbėjo N. Aleksiejūnas.

Šalies vadovės patarėjo teigimu, tai, kad pastaruoju metu per ES valstybes nuvilnijo euroskeptiškos jėgos, bus savotiška pamoka, kurią reikės išmokti. Pirmiausia, pabrėžė jis, ateityje ES privalės aktyviau įsitraukti į socialinių klausimų sprendimą.

„Iš tikrųjų buvo momentas, kada buvo pražiūrėtas tam tikras etapas, kai dalis visuomenės pasijuto atstumta ir esanti ekonominio progreso pakraštyje. Todėl kalbant ir apie Europos ateitį, turime nepamiršti ir socialinių klausimų, ir švietimo, nors tai ir nėra Europos Sąjungos kompetencija“, – apibendrino N. Aleksiejūnas.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.