Portalas „Rinkėjo puslapis“ – būdas kandidatams į Respublikos prezidentus bendrauti su savo rinkėjais

Artėjant Lietuvos Respublikos prezidento rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena rinkėjams apie galimybę bendrauti su kandidatais į Respublikos Prezidentus per elektroninių paslaugų portalą „Rinkėjo puslapis“.

 T. Bauro nuotr.
 T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 1:24 PM, atnaujinta Apr 30, 2019, 1:42 PM

Portalas „Rinkėjo puslapis“ sudaro galimybes kandidatams tiesiogiai bendrauti su savo rinkėjais, jiems siunčiant elektroninius pranešimus, o rinkėjai turi galimybę pateikti paklausimus jiems parašiusiems kandidatams.

Rinkėjas, prisijungęs prie portalo „Rinkėjo puslapis“ per elektroninius valdžios vartus ir pasirinkęs skiltį „Bendravimas“, po to – „Pranešimai“, gali pamatyti visų kandidatų jam atsiųstus elektroninius pranešimus. Rinkėjas turi teisę atsakyti į šių kandidatų pranešimus.

Primename, kad elektroninių paslaugų portalas „Rinkėjo puslapis“ sudaro galimybes rinkėjams, kandidatams ir rinkimų komisijoms gauti elektronines paslaugas, teikiamas „vieno langelio“ principu, prisijungus per elektroninius valdžios vartus.

Prisijungęs portalo lankytojas gauna personalizuotas, pagal jo statusą rinkimuose pritaikytas paslaugas. Portale „Rinkėjo puslapis“ rinkėjai turi galimybę atsispausdinti rinkėjo kortelę, pasitikrinti kurios rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašuose yra įrašyti; sužinoti, kur yra rinkimų apylinkė, kurios rinkėjų sąrašuose rinkėjas yra įrašytas. Be to, piliečiai, kurie yra išvykę iš Lietuvos Respublikos, turi teisę pateikti prašymus balsuoti užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?