Internete pasklido trejų metų senumo nuotrauka: kartu užfiksuoti G. Nausėda ir R. Karbauskis

Socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjusi plisti nuotrauka, kurioje prie bendro stalo užfiksuotas kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir frakcijos Seime atstovas Stasys Jakeliūnas, buvo daryta 2016 metais.

 "Facebook" nuotr. 
 "Facebook" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2019, 2:33 PM, atnaujinta May 17, 2019, 4:33 PM

Ir tikrai nereikėtų manyti, kad šiuo metu G.Nausėda tariasi dėl valstiečių paramos rinkimuose, skelbia žiniasklaida.

Naujienų portalui 15min.lt pats G.Nausėda patvirtino, kad ši nuotrauka yra užfiksuota seniau, konkrečiai – 2016 metais. Naujienų portalui delfi.lt valstiečių lyderis R.Karbauskis teigė, kad prieš Seimo rinkimus buvo kalbamasi su daugeliu ekonomistų.

G.Nausėda jau kitą sekmadienį rinkimuose susirungs su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų remiama kandidate Ingrida Šimonyte.

LVŽS kol kas nėra išreiškę palaikymo nei vienam kandidatui šiuose rinkimuose. Partijos lyderis R.Karbauskis yra pareiškęs, kad nesiruošia balsuoti už I.Šimonytę, bet dar negali pasakyti, ar savo balsą atiduos ir G.Nausėdai.

Klausimą skyrė oponentei

Socialinėje erdvėje sureagavo ir pats G.Nausėda. Jis patvirtino, jog tai yra trejų metų senumo nuotrauka.

„Dėkoju oponentams, neišsigandusiems to vargo ir surinkusiems mano pastarųjų 3 metų fotografijų archyvą. Galbūt Lietuvai būtų geriau, jei tiek jėgų būtų skirta kūrimui, o ne mano asmeniui, bet tikriausiai to sunku tikėtis. Ši nuotrauka daryta 2016 metais. Nuo to laiko buvau susitikęs su daugelio Lietuvos partijų atstovais. Matyt, ir su Gabrieliu Landsbergiu ne vieną mano nuotrauką turite“, – „Facebook“ rašė jis.

„Kaip sakė po pirmojo turo mano oponentė, „dabar visos priemonės naudotinos“, bet negi tik tiek tų propagandos priemonių teturite? Ir negi manote, kad jomis apgausite Lietuvos žmones?“ – tokį klausimą savo oponentei G.Nausėda suformulavo savo oponentei rinkimuose I.Šimonytei.

Po kurio laiko sureagavo ir I.Šimonytė. Jos atsakymu pasidalino jos štabo komunikacijos vadovė Giedrė Balčytytė.

„Tenka tik apgailestauti dėl kandidato į prezidentus nepagrįstų insinuacijų apie neva štabo platinamas jo fotografijas. Šiuo intensyviu laikotarpiu daugiausia dėmesio skiriame savo kampanijai ir žinios skleidimui, susitikimams su rinkėjais, o domėtis kito kandidato susitikimų istorija tikrai neturime laiko“, – rašoma atsiųstame komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.