V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prognozuoja, kad antrajame prezidento rinkimų ture Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) neparems nė vieno kandidato į šalies vadovo postą.

V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.
V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.
V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.<br>T.Bauro nuotr.
V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.<br>T.Bauro nuotr.
V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Pranckietis: valstiečiai viešai neparems nei vieno kandidato į prezidentus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jadvyga Bieliavska, ELTA

May 21, 2019, 2:06 PM, atnaujinta May 21, 2019, 3:03 PM

„Manau, kad nepalaikys nė vieno, paramos viešos nepareikš“, – antradienį Eltai sakė V. Pranckietis, komentuodamas trečiadienį planuojamą kandidatų susitikimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nariais.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis, anksčiau leidęs suprasti, kad savo balsą atiduotų už I. Šimonytę, antradienį sakė, kad balsuosiąs už geresnį kandidatą. „Prašau neinterpretuoti mano žodžių, aš pabalsuosiu už geresnį kandidatą. Per pirmą rinkimų turą balsavau už geriausią kandidatą, dabar teks už geresnį balsuoti“, – Eltai sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas pridūrė, kad labai atsakingai turi žiūrėti į savo pasirinkimus. „Aš labai atsakingai turiu žiūrėti į pasirinkimus, ir dirbti reikės su tuo, ką žmonėms išrinks“, – sakė jis. Seimo pirmininkas paneigė viešojoje erdvėje sklindančias kalbas, esą valstiečiai galėtų skilti, kad jų gretose bręsta sukilimas.“

Valstiečiai yra labai stiprūs valstybininkai, šaknis ta pati ir jie skilti niekur nenori, jie nori dirbti ir tęsti savo veiklas taip, kap jie yra įsipareigoję rinkėjams“, – sakė jis. Trečiadienį vyksiančiame Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos posėdyje ketinama svarstyti, kuriam iš kandidatų valstiečiai skirs savo paramą.

Susitikime ketina dalyvauti kandidatas į prezidento postą Gitanas Nausėda, kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė atsisakė atvykti, nes tą dieną nebus Vilniuje, o į iškeltus valstiečių klausimus atsakė raštu.

Pirmadienį prasidėjęs balsavimas iš anksto Respublikos Prezidento rinkimų pakartotiniame balsavime ir rinkimuose į Europos Parlamentą pasibaigs gegužės 24 d., penktadienį. Sekmadienį Lietuva padarys savo pasirinkimą, kuriam iš dviejų kandidatų – I. Šimonytei ar G. Nausėdai patikėti prezidento postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.