A. Guoga: prezidento rinkimuose stačiau už autsaiderį

Dar vienos kadencijos siekiantis europarlamentaras Antanas Guoga sako, kad balsą prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose atidavė už autsaiderius.

A.Guoga <br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Guoga <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2019, 1:34 PM

Trečiadienį Prezidento rinkimų antrajame ture ir EP rinkimuose iš anksto balsavęs A. Guoga tvirtina manąs, kad šalies vadovo rinkimuose intrigos nebėra, o rinkimuose į Euoparlamentą tiksisi rinkėjų mobilizacijos ir sau palankaus rezultato.

Visgi, pabrėžia A. Guoga, didelio skirtumo, kas taps naujuoju Lietuvos prezidentu nėra. „Skirtumo nėra, mes daugiau už autsaiderį statome, bet nepasakysime, kas tai yra. Mes visada už autsaiderius. Aš kaip autsaideris esu, tai už autsaiderį (Prezidento rinkimuose. – ELTA) ir statome“, – sakė trečiadienį kartu su žmona balsavęs politikas.

A. Guogos nuomone, Prezidento rinkimuose iš esmės nebeliko ir intrigos. „Viskas jau aišku, lyderystė yra akivaizdi ir atotrūkis yra didžiulis. Be abejo, Vilnius balsuos visai kitaip negu likusi Lietuva, bet vis tiek bus įdomu žiūrėti“, – Eltai sakė A. Guoga, duodamas suprasti, kad rinkimų lyderiu laiko Gitaną Nausėdą.

Taip pat, neabejojo politikas, į prezidentus taikantis ekonomistas gaus „valstiečių“ paramą ir tai, jo teigimu, taip pat prisidės prie galutinių rinkimų rezultatų. „Manau, kad „valstiečiai“ patvirtins kandidatą Nausėdą, tai jiems yra daug palankiau“, – sakė europarlamentaras.

Tuo tarpu rinkimuose į Europos Parlamentą, kalbėjo kadenciją baigiantis EP narys, tiki savo pergale. „Manau, kad geriausiai atstovausiu žmonėms ir tikrai nenuvilsiu. Aš tikiu pergale ir manau, kad jei visi rinkėjai, kurie mane palaiko, ateis – tai tikrai tikiu pergale“, – sakė A. Guoga.

ELTA primena, kad balsavimas iš anksto Prezidento ir EP rinkimuose šią savaitę vyksta visų savivaldybių pastatuose nuo gegužės 20 iki 24 dienos. Antrasis prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d. Pirmąjį rinkimų turą laimėjo Ingrida Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų.

Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu. A. Guoga EP rinkimuose dalyvauja vesdamas Naglio Puteikio vadovaujamos Lietuvos centro partijos sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.