Politiko etiketės besipurtantis Š. Marčiulionis nežino, kaip jį pavadinti

Į Europos Parlamentą įsiveržęs vienas garsiausių Lietuvos buvusių krepšininkų Šarūnas Marčiulionis purto galvą ir prašo jo politiku nevadinti. 54-erių verslininkas tapo vienu iš dviejų valstiečių partijos narių, kuriam rinkėjai patikėjo mandatą Europos Parlamente.

Š.Marčiulionis sąraše buvo įrašytas antruoju numeriu ir taip partijoje sukėlė nepasitenkinimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Marčiulionis sąraše buvo įrašytas antruoju numeriu ir taip partijoje sukėlė nepasitenkinimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2019, 3:21 PM

„Jaučiu labai didelę atsakomybę. Dėkingas visiems, kurie tikėjo mano idėjomis ir tuo, kad galiu prisidėti prie Lietuvos žmonių gerovės“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Š.Marčiulionis.

Pirmuoju numeriu valstiečių sąraše buvo įrašytas europarlamentaras Bronis Ropė. Š.Marčiulionis sąraše buvo įrašytas antruoju numeriu ir taip partijoje sukėlė nepasitenkinimą. Apie tai kalbėjo ir partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pats Š.Marčiulionis teigė, kad turi planą dėl nepatenkintų partiečių.

„Manau, kad kompensuosiu tai tiems žmonėms, kurie nepatenkinti. Bandysime kartu dirbti, jeigu reikės“, – sakė Š.Marčiulionis.

Politiku savęs nevadina

Jis keletą kartų pabrėžė, kad nenorėtų būti vadinamas politiku.

„Aš nemoku tų politinių reveransų, pažadų. Ką žmogus padarė, tą padarė. Kai reikia girtis, tai jau kiti giria. Manau, kad mano samprata kitokia“, – to priežastis aiškino buvęs krepšininkas.

Tačiau kaip save pavadintų Š.Marčiulionis nesugalvojo.

„Nežinau tokio pavadinimo“, – tarstelėjo jis.

Prisiminė pokalbį su R.Karbauskiu

Š.Marčiulionis jau anksčiau portalui lrytas.lt pasakojo, kad į Europos Parlamentą eina vildamasis pakeisti europiečių sveikos gyvensenos įpročius.

„Šioje organizacijoje yra 20 komitetų ir kol kas nėra „sporto ir sveikatingumo“ ar „sporto ir sveikos gyvensenos“ komiteto. Nė vieno su sportu susijusio komiteto. Manau, kad tai yra labai didelė spraga, nes mes kalbame ne apie sveikus vaikus, o apie šiek tiek „klišus“ ar blogai matančius“, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

Jo sprendimas prisidėti prie valstiečių sukėlė nuostabą. Po EP rinkimų Š.Marčiulionis teigė, kad darbas su politikais gali padėti lengviau įgyvendinti idėjas.

„Man patiko pono Ramūno (Karbauskio, – red.) siūlymas dėl jaunimo užimtumo didelių bėdų. Pats turiu vaikų ir žinau, ką tai reiškia. Jeigu pavyktų įgyvendinti planus, galbūt išgelbėčiau daug likimų. Gal būtų daugiau sportininkų, mažiau luošų vaikų. Čia matau prasmę“, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.