Į R. Karbauskio kvietimą dėtis prie valdančiųjų „tvarkiečiai“ ir LLRA neskuba atsakyti

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį žurnalistams Seime pasakė, kad artimiausiomis dienomis bus pradėtos derybos dėl koalicijos plėtros. Kalbėtis žadama su valdančiuosius sutartimi palaikančiais „Tvarkos ir teisingumo“ atstovais Seime, bei Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovais.

Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos plėtimo turi prasidėti artimiausiu metu. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos plėtimo turi prasidėti artimiausiu metu. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Rita Tamašunienė ir Valdemaras Tamoševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Rita Tamašunienė ir Valdemaras Tamoševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis. <br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 11:25 AM, atnaujinta May 28, 2019, 11:50 AM

Visgi, aiškumo dėl to, kada platesnė koalicija gali pradėti dirbti lieka neaišku. Nes Lenkų rinkimų akcijos atstovai sprendimus nori priimti po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos, o „Tvarka ir teisingumas“ primena dar neįvykdytus pažadus.

Galimas prisijungimas tik po naujojo prezidento inauguracijos

Lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė teigė, kad iki inauguracijos nėra apie ką kalbėti.

„Nežinom sąlygų, nes dar nėra derybų. Negirdėjau, kad šiandien prasidės, gal žinios greitesnės, niekas nekalbėjo su manimi. Nėra sąlygų, mes laukiame prezidento inauguracijos, dar neverta apie tai kalbėti“, – teigė R.Tamašunienė.

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje aptarti rinkimų rezultatus, partijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis sakė, kad dar svarstoma, ar apsimoka prisidėti prie valdančiųjų, kai iki kitų Seimo rinkimų liko tiek nedaug laiko.

„Derybos (su valstiečiais – BNS) nevyksta. (...) Yra eilinis pakvietimas po inauguracijos, kaip suprantu, sudaryti valdančią daugumą. Mes šitą pakvietimą priėmėme. Partijos taryboje praėjome diskusiją, po kurio laiko atsakysime“, – per BNS spaudos konferenciją Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje pirmadienį teigė V.Tomaševskis.

„Mes neskubame, nėra jokio skubotumo. Iki parlamento rinkimų po inauguracijos liks mažiau nei 15 mėnesių. Mes turime atsakyti savo partijoje, ar apskritai mums verta dabar sudaryti daugumą, užimti tam tikrus postus Vyriausybėje, tai yra mums siūloma, ar palaukti ateinančių rinkimų, remti visus gerus darbus koalicijos ir neprisiimti atsakomybės žinant, kad Vyriausybės programa nebus keičiama“, – pridūrė jis.

Pažadus primena, bet apie postus nekalba

„Tvarka ir teisingumas“ partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis žurnalistams priminė valdančiųjų jau padarytus įsipareigojimus dėl paramos.

„Prieš dvi savaites, jau buvo tokių atgarsių, šią savaitę, gal bus pakvietimas, nes yra mūsų sąlygos, kurios dar nėra įgyvendintos dar iš po Seimo susitarimo yra. Klausimas, ar jie yra pasiryžę šitą dalyką įgyvendinti“, – sakė R.Žemaitaitis.

„Mes buvome susitarę, kad per du metus bus dalinai išmokami šitie pinigai. Aišku ir žemės ūkis, šiai dienai smulkus ir vidutinis ūkis yra praktiškai nustumtas į šoną, stambieji vėl gauna didžiausią dalį pinigų, mūsų partijos įsitikinimu tai nėra teisinga“, – žurnalistams Seime sakė „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis.

Jis tvirtino, kad apie galimus postus kol kas nėra kalbama.

„Ne čia esmė, pirmiausia reikia ir su naujai išrinkti prezidentu kalbėtis, kaip jis įsivaizduoja savo viziją. Kaip supratau, tai jis susitikinėja su visomis frakcijomis, norės sulaukti pasiūlymų. Mes esame keliose srityse ypatingai klausimus keliame: socialiniame, teisingumo ir žemės ūkyje“, – teigė jis.

R.Žemaitaitis tvirtino, kad esminė priežastis dabar stiprinti valdančiąją koaliciją yra dėl

„Ne postai yra esmė. Svarbiausia, kad nebūtų chaoso ir nebūtų galimybės manipuliuoti, nepriimti įstatymų vos keliais balsais. Ir taip jau juokinga situacija, kai pačių valdančiųjų atstovai balsuoja „prieš“, vienu ar kitu klausimu“, – ligšiolinį darbą Seime apibūdino jis.

„Mes kitą savaitę partijos prezidiumo posėdį, einame derybomis, po susitikimo su prezidentu, programos pristatymo ir priimsime sprendimą“, – teigė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šiuo metu valdančiojoje koalicijoje dirba 50 valstiečių, 11 Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovų, prie sprendimų prisideda ir „Tvarka ir teisingumas. Jų frakcijoje dirba 7 parlamentarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.