Š. Marčiulionio sprendimo kritikams R. Karbauskis primena – padarė tą patį

Po sekmadienį įvykusių rinkimų į Europos Parlamentą (EP) neilgai reikėjo laukti ir apsigalvojančių. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše antruoju numeriu įrašytas krepšininko karjerą baigęs Šarūnas Marčiulionis mandato EP atsisakė. Jei sutiks, jo vietą jame užims Seimo narys Stasys Jakeliūnas.

 M.Ambrazo nuotr. 
 M.Ambrazo nuotr. 
 M.Ambrazo nuotr. 
 M.Ambrazo nuotr. 
 M.Ambrazo nuotr. 
 M.Ambrazo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 8:08 PM, atnaujinta May 28, 2019, 8:28 PM

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis antradienio vakarą Seime, paklaustas, ar Š.Marčiulionis, vos kelios dienos po rinkimų atsisakęs mandato, elgiasi sąžiningai, priminė ir savo sprendimą nedirbti EP.

„Aš jums priminsiu, kad aš irgi esu pasitraukęs, jei tuo pasitraukimu aš buvau nesąžiningas prieš rinkėjus, tai gali vertinti vienaip. Bet kiekvienas žmogus sprendžią, ką geresnio jis gali padaryti Lietuvai“, – Š.Marčiulionio situaciją įvertino R.Karbauskis.

„Jis pasakė, kad tie projektai, kuriuos jis pradėjo su mūsų europarlamentarais įgyvendinti dėl moksleivių sporto, jį labai sudomino ir jis ten mato daug prasmės. Jei jo nuomone, kad jis čia būdamas gali padaryti daugiau, nei ten, aš gerbiu šitą nuomonę“, – žurnalistams kalbėjo R.Karbauskis.

„Nedaug yra politikų, kurie turi tiek vidinės jėgos ir valios atsisakyti EP mandato. Nes daugumai politikų tai yra svajonių viršūnė, apie nieką daugiau jie nedrįsta svajoti“, – tvirtino valstiečių lyderis.

R.Karbauskis tvirtino, kad Š.Marčiulionis nuoširdžiai dalyvavo rinkimuose į EP. „Šitoje vietoje sakyti, kad jis planavo nebūti (EP – Red.), man buvo tokia pati staigmena, kaip ir jums visiems. Aš ją sužinojau rinkimų dieną“, – tvirtino valstiečių lyderis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad valdančioji LVŽS partija rinkimuose į EP iškovojo du mandatus: antrai kadencijai išrinktas Bronis Ropė bei Š.Marčiulionis.

Jo vietą, kaip jau žinoma, bandys užimti S.Jakeliūnas, bet savo galutinio sprendimo pastarasis dar nėra įvardijęs. 

2014 metais, rinkimų į EP metu, mandatą iškovojo ir R.Karbauskis, tačiau jis jo atsisakė ir vietą perleido B.Ropei. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.