Vilniaus oro uoste pasieniečiai sustabdė „Sputnik“ redaktorių: jis neįleistas į Lietuvą

„Ria Novosti“ praneša, kad Vilniaus oro uoste reikalų su Lietuvos pasieniečiais turėjo „Sputnik Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Maratas Kasemas.

 Teigiama, kad M.Kasemas į Vilnių atvyko į komandiruotę, tačiau išeiti iš oro uosto jam taip ir nepavyko, jį sustabdė pasieniečiai.<br> lrytas.lt montažas.
 Teigiama, kad M.Kasemas į Vilnių atvyko į komandiruotę, tačiau išeiti iš oro uosto jam taip ir nepavyko, jį sustabdė pasieniečiai.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 4:32 PM, atnaujinta May 28, 2019, 4:55 PM

Apie tai „Ria Novosti“ jis esą pranešė telefonu.

Teigiama, kad M.Kasemas į Vilnių atvyko į komandiruotę, tačiau išeiti iš oro uosto jam taip ir nepavyko, jį sustabdė pasieniečiai.

M.Kasemas telefonu „Ria Novosti“ nurodė, kad jį sulaikė dėl grėsmės nacionaliniam saugumui. Esą jam į Lietuvą uždrausta atvykti penkerius metus.

Tuo tarpu lrytas.lt žiniomis, M.Kasemui buvo surašytas ir įteiktas sprendimas neįleisti jo Lietuvą. Kadangi jis yra Latvijos pilietis, 16.53 val. reisu vyras išsiųstas iš Lietuvos į Latvijos sostinę Rygą.

Kaip rašo agentūra BNS, Lietuvos žvalgyba pernai skelbė, kad „Sputnik Lietuva“ yra vienas Rusijos įrankių vykdyti informacinę politiką Lietuvoje.

Anot jos, per šį portalą siekiama plėsti Rusijos įtaką Lietuvos informacinėje erdvėje, skleisti antivakarietiškas nuotaikas, formuoti Kremliui palankią viešąją nuomonę.

Šaltiniai įvairiose institucijose BNS nurodė, kad M. Kasemas į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašą įtrauktas šiemet gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.