N. Venckienė priešinasi JAV teismui: apskundė sprendimą, greitinantį jos išsiuntimą į Lietuvą

Buvusi teisėja ir parlamentarė Neringa Venckienė apskundė Jungtinių Valstijų imigracijos teismo sprendimą atidėti jos prašymo suteikti prieglobstį nagrinėjimą nuo šių iki 2022 metų, penktadienį pranešė portalas delfi.lt.

N.Venckienė<br>Lrytas.lt koliažas
N.Venckienė<br>Lrytas.lt koliažas
N.Venckienė
N.Venckienė
Neringa Venckienė<br>P.Mantauto nuotr.
Neringa Venckienė<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 10:59 AM, atnaujinta May 31, 2019, 11:24 AM

Šį balandį priimtas sprendimas sunkino jos galimybes likti JAV ir išvengti ekstradicijos į Lietuvą. Buvusi politikė anksčiau įtikinėjo JAV institucijas, kad jai tereikia kelių papildomų mėnesių Amerikoje, jog šalies tarnybos apsispręstų dėl prieglobsčio suteikimo.

N. Venckienės sūnus Karolis Venckus delfi.lt patvirtino, kad buvusi politikė šį sprendimą apskundė.

Jos advokatas Markas Davidsonas (Markas Deividsonas) yra sakęs, kad prašymo dėl prieglobsčio atidėjimas pakenks N. Venckienės likimo JAV galimybėms.

Teisininkas tvirtino, jog sprendimą atidėti prieglobsčio klausimą paskelbęs imigracijos teismas nenurodė tam jokios priežasties.

Lietuvos prokurorai siekia N. Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Pati N. Venckienė tvirtina, kad šie kaltinimai yra politiškai motyvuoti ir kad jos gyvybei iškiltų pavojus, jeigu ji būtų grąžinta į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.