R. Karbauskis prieš susitikimą su G. Nausėda: yra rūpestis

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiks su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku Ramūnu Karbauskiu aptarti politinę situaciją šalyje. Valstiečių lyderis teigia pozityviai vertinąs G. Nausėdos iniciatyvas kalbėtis, nes, pasak jo, tai rodo siekį išlaikyti stabilumą šalyje.

 Ramūnas Karbauskis ir Gitanas Nausėda<br> T.Bauro nuotr.
 Ramūnas Karbauskis ir Gitanas Nausėda<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 9:57 AM, atnaujinta Jun 3, 2019, 1:30 PM

G. Nausėdos atstovas spaudai Aistis Zabarauskas Eltai patvirtino, kad darbo susitikimas vyks Prezidentūroje.

R. Karbauskis teigė negalįs pasakyti, kokioms temoms daugiausiai bus skiriama dėmesio, nes, tvirtino jis, susitikimo iniciatorius yra G. Nausėda.

„Temos bus tokios, kokias pasiūlys išrinktais prezidentas“, – Eltai sakė R. Karbauskis. Visgi, numano politikas, nemažai dėmesio turėtų būti skiriama valdančiosios daugumos stiprinimo klausimams aptarti.

„Tikriausiai bus kalbama apie (valdančiųjų. – ELTA) siekį sudaryti stabilią koaliciją ir, kad būtų suformuota pakankamą palaikymą turinti valdžia“, – teigė jis.

Galiausiai R. Karbauskis pabrėžė teigiamai vertinąs G. Nausėdos iniciatyvą kalbėtis su valdančiųjų atstovais, nes, pasak jo, tai rodo interesą išlaikyti stabilumą valstybėje.

G. Nausėda susitiks su R. Karbauskiu ir aptars politinę situaciją

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitinka su valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu aptarti politinę situaciją šalyje.

Vėliau pirmadienį jis susitiks su opozicinių konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu.

Šalies vadovu išrinktas ekonomistas pokalbių turinį išsamiau žada pakomentuoti antradienį, o prieš įeidamas į Prezidentūrą pirmadienį teigė iš susitikimų su partijų lyderiais besitikintis „didžiausios naudos Lietuvai“.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, nors žadėjęs atsistatydinti premjeras dar neatsako, ar tęs darbą po prezidento inauguracijos liepos 12-ąją.

Partijos taip pat sutarė, kad Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“, bet „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas Viktoras Pranckietis atsistatydinti atsisako.

Anksčiau „valstiečiai“ žadėjo trauktis iš valdžios, jeigu S. Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

S. Skvernelis liko trečias, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iškovojo du mandatus Europos Parlamente ir pagal gautų balsų skaičių nusileido opoziciniams konservatoriams ir socialdemokratams.

G. Nausėdos susitikimas su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininku vyks apie 15 valandą. Konservatoriai turi didžiausią opozicinę frakciją Seime su 34 nariais.

Šiandien specialioje „Lietuva tiesiogiai“ transliacijoje – V. Pranckietis, E. Gentvilas, T. Tomilinas, P. Urbšys ir T. Ignatavičius. Žiūrėkite 20:00 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.