Premjeras susitiko su V. Tomaševskiu, pakvietė į koaliciją, LLRA apsispręs penktadienį

„Valstiečių“ deleguotas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu ir pakvietė šią partiją jungtis į valdančiąją koaliciją.

Valdemaras Tomaševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Valdemaras Tomaševskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 1:32 PM, atnaujinta Jun 3, 2019, 2:14 PM

„Buvo konstruktyvus pokalbis, aptartos bendradarbiavimo galimybės ir premjeras pateikė kvietimą partijai jungtis prie valdančiosios koalicijos“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Tai patvirtino ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

„Daug kilo klausimų žiniasklaidai, nespėjam atsakinėti į skambusius ir komentuoti. Sukvietėme šitą spaudos konferenciją, kad visiems kartu paaiškintume šias pozicijas. Šiandien įvyko mano susitikimas su premjeru Sauliumi Skverneliu, taip pat su valdančiosios partijos vadovu Ramūnu Karbauskiu. (...) Aptarėme visus potencialius variantus, buvo pravestos konsultacijos, tai nereiškia, kad pradėtos derybos. Bet po šito susitikimo abi pusės žino daugiau, kokie potencialūs variantai gali būti“, – sakė V.Tomaševskis.

„Postai Vyriausybėje nėra tikslas pagrindinis. Jei mes susitarsime dėl programos, tai mes postų galime apskritai neužimti“, – teigė V.Tomaševskis.

Jis sakė, kad nenori dabar pasakyti savo asmeninės nuomonės.

„Tvirtos pozicijos aš šiandien neturiu, neatsakyti į per daug klausimų, per anksti apie tai kalbėti. Gal penktadienį bus priimtas sprendimas pradėti derybas“, – teigė partijos vadovas.

Jis teigė, kad sprendimas dėl derybų prasidėjimo, turėtų būti priimtas šį penktadienį.

Šiandien specialioje „Lietuva tiesiogiai“ transliacijoje – V. Pranckietis, E. Gentvilas, T. Tomilinas, P. Urbšys ir T. Ignatavičius. Žiūrėkite 20:00 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

„Penktadienio vakare, tarybos posėdyje, gali būti priimtas sprendimas, ar mes einame į derybas, ar ne“, – teigė LLRA-KŠS pirmininkas.

Praėjusią savaitę memorandumą dėl koalicijos pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“.

Memorandume numatyta, kad premjeru toliau dirbtų S. Skvernelis, o Seimo pirmininko postas tektų „socialdarbiečiams“.

Ministras pirmininkas yra sakęs, kad keistų Vyriausybės sudėtį, jeigu tęstų darbą po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.