R. Baškienė tiki, kad punktas dėl Seimo pirmininko posto „socialdarbiečiam“ dar gali būti pakeistas

Memorandumo punktas, kad Seimo pirmininko pareigos priklauso „socialdarbiečiams“, gali būti pakeistas, teigia pirmoji parlamento vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Viktoras Pranckietis ir Rima Baškienė.<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis ir Rima Baškienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-04 10:49, atnaujinta 2019-06-04 10:50

„Frakcijoje buvo akcentuojama, kad tai startinė derybų pozicija. Ji gali būti keistina. Tą pasiūlė ir patys koalicijos partneriai. Jie sako: taip, tai gali būti keistina, spręskite, galvokite. Taip, iš tikrųjų laikas nelaukia, liepos 12-oji artėja, iki tol turime priimti sprendimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Baškienė.

Anot jos, apie tai per bendrą „valstiečių“ ir „socialdarbiečių“ frakcijų posėdį antradienį užsiminė pastarųjų lyderis Gediminas Kirkilas.

R. Baškienė tvirtino nežinanti, ar realu pakeisti šį memorandumo punktą.

Seimo vicepirmininkė teigė, kad per frakcijos posėdį „valstiečiams“ priminta, kad dėl pasikeitimų koalicijoje Seime ne kartą keitėsi parlamento vadovas.

„Svarbiausia yra turėti koalicinę sutartį, kad būtų koalicija, nes šiandien, jūs puikiai žinote, kad koalicijos nėra. Darbas mažumoje yra sudėtingas. Prezidento rinkimai įvyko, liepos 12 dieną bus inauguracija. Kad būtų patvirtintas ministras pirmininkas, kad būtų patvirtinti iš naujo ministrai ir Vyriausybė programa (...), turime turėti daugumą“, – antradienį pabrėžė R. Baškienė.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti atsisako.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną, kurį skiria Seimas, motyvuotu raštu gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis (29) Seimo narių. Sprendimas dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma, tai yra reikia ne mažiau kaip 71 balso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.