R. Karbauskio žinia: prie koalicijos prisidėti kviečia N. Puteikį, P. Gražulio – nenori

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis užsimena, kad dirbti bendroje koalicijoje yra kviečiami ne tik kitos frakcijos, bet ir Mišrios Seimo narių grupės nariai. Kol kas jis įvardija tik vieną konkrečią pavardę – frakciją palikusio Naglio Puteikio. 

Naglis Puteikis. <br>T.Bauro nuotr.
Naglis Puteikis. <br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 10:09 AM

„Aš tikiuosi, kad koalicijoje bus apie 80 narių“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

„Aš nežinau, ar prie mūsų frakcijos, ar prie kurios nors kitos. (...) Jūs tą puikiai žinote, mes kalbėjomės su N.Puteikiu, daugiau aš nenoriu sakyti“, – sakė valstiečių lyderis. Paklaustas, ar kalbamasi ir su Petru Gražuliu, kuris išreiškė paramą valstiečiams, R.Karbauskis užsiminė, kad dabar jam būtų geriau likti ten, kur yra dabar.

„Tuo klausimu aš nenoriu šnekėti, tikriausiai prie visų tų įvykių, kurie dabar vyksta, tikriausiai jam derėtų likti Mišrioje Seimo narių grupėje“, – teigė R.Karbauskis.

Jis taip pat teigė, kad jei Rimas Andrikis nuspręs jungtis prie valdančiosios koalicijos, frakcijos jį „su malonumu“ priims.

R.Karbauskis dar kartą kartojo, kad derybos dėl koalicijos turėtų įvykti šiandien, dalyvavimą derybose patvirtinę Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai pristatys savo norus dėl postų.

„Visos pozicijos Seime ir Vyriausybėje yra derybų objektas“, – teigė R.Karbauskis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad antradienį Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis antradienį pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti Seimo narį Petrą Gražulį baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Toks sprendimas priimtas įvertinus duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.