Teismas: kariuomenė nepagrįstai reikalavo žalos atlyginimo kastuvėlių pirkimo byloje

Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, kad Lietuvos kariuomenė nepagrįstai reikalavo žalos atlyginimo kastuvėlių pirkimo byloje.

Byloje nustatyta, kad Lietuvos kariuomenė 2015 metais vykdė taktinės atakos pirštinių ir ekipuotės prekių pirkimo atvirą konkursą. Atsižvelgusi į mažiausią kainą bendrovė „M&amp;M Trade LT“ buvo pripažinta konkurso laimėtoja. <br>lrytas.lt nuotr.
Byloje nustatyta, kad Lietuvos kariuomenė 2015 metais vykdė taktinės atakos pirštinių ir ekipuotės prekių pirkimo atvirą konkursą. Atsižvelgusi į mažiausią kainą bendrovė „M&amp;M Trade LT“ buvo pripažinta konkurso laimėtoja. <br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-06 16:02

Kaip ketvirtadienį pranešė Apeliacinis teismas, bendrovė „M&M Trade LT“ nėra atsakinga už kariuomenei kilusią žalą, o prašoma iš jos priteisti žala – daugiau kaip 155 tūkstančiai eurų – atsirado dėl pačios kariuomenės veiksmų.

Byloje nustatyta, kad Lietuvos kariuomenė 2015 metais vykdė taktinės atakos pirštinių ir ekipuotės prekių pirkimo atvirą konkursą. Atsižvelgusi į mažiausią kainą bendrovė „M&M Trade LT“ buvo pripažinta konkurso laimėtoja. 

Kariuomenė teigia, kad dėl bendrovės atsisakymo pasirašyti sutartį ji patyrė žalą, nes minėtas prekes įsigijo iš antroje vietoje likusios įmonė „NOTA BENE“, kurios pasiūlyta kaina buvo 155 tūkst. eurų didesnė. 

Anot Apeliacinio teismo, preliminarioji sutartis nebuvo sudaryta, todėl bendrovė nėra atsakinga už kariuomenei kilusią žalą. Teisėjų kolegijos teigimu, atsakovė atsisakė sudaryti pirkimo sutartį su kariuomene dėl objektyvių priežasčių. Tai yra, kad gamintojo iš Azijos prekės neatitiko konkurso sąlygų.

Be kita ko, teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad kariuomenė neprivalėjo sudaryti preliminariosios sutarties su kita bendrove „NOTA BENE“ ir galėjo pasiūlymą atmesti.

Dėl nurodytų priežasčių Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo ieškovės Lietuvos kariuomenės ieškinys bendrovei „M&M Trade LT“ dėl žalos atlyginimo priteisimo buvo atmestas kaip nepagrįstas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas