R. Janutienė ir K. Krivickas bandys patekti į Seimą – sieks atsilaisvinusių mandatų

Iki birželio 17 d. partijos turi užsiregistruoti Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK), jeigu pageidaus kelti savo kandidatus naujiems rinkimams į Seimą vienmandatėse Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų apygardose. Eltos kalbinti partijų pirmininkai pasisakė apie planus pastariesiems Seimo rinkimams.

 R.Janutienė ir K.Krivickas bandys patekti į Seimą.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Janutienė ir K.Krivickas bandys patekti į Seimą.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 4:55 PM, atnaujinta Jun 12, 2019, 5:01 PM

Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis patvirtino, kad į Gargždų rinkimų apygardą yra keliama jo pavaduotojo Kristupo Krivicko kandidatūra, o į Žiemgalos – žurnalistės Rūtos Janutienės kandidatūra. Pasak jo, dėl kandidatūros rinkimams Žirmūnų apygardoje partija dar nenusprendė.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas Eltai atskleidė, kad partija Žiemgalos rinkimų apygardoje kels Joniškio krašte žinomo visuomenės veikėjo Liudo Jonaičio kandidatūrą, o Gargždų apygardoje – savivaldybės administracijoje dirbusios Ligitos Liutikienės kandidatūrą. Kandidatą Žirmūnų apygardoje vyksiantiems rinkimams partija turėtų paskelbti šeštadienį.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas teigė, kad partija savo kandidatus į Seimo rinkimus minėtose apygardose paskelbs ketvirtadienį.

Savo kandidatų dar nepaskelbė ir konservatoriai. Pasak partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio, partija apie keliamus kandidatus Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų vienmandatėse apygardose informuos artimiausiu metu. „Tvarkiečių“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ir valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis taip pat teigė, kad kandidatus partijos paskelbs vėliau.

Seimo rinkimai Žirmūnų apygardoje, kurioje vieta atsilaisvino parlamentarei Aušrai Maldeikienei laimėjus Europos Parlamento mandatą, vyks rugsėjo 8 d. kartu su rinkimais Žiemgalos, kurioje vietą atlaisvino parlamentaras Vitalijus Gailius, po Savivaldos rinkimų tapęs meru, ir Gargždų, kurią po Savivaldos rinkimų atlaisvino Seimo narys Bronius Markauskas, vienmandatėse apygardose.

ELTA primena, kad iki birželio 17 d. partijos turi užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais, tačiau, remiantis VRK sudarytu grafiku, konkrečius kandidatus partijos galės iškelti iki liepos 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.