I. Gudžiūnaitė apie galimą teisingumo ministrės postą: man buvo tokia pat naujiena, kaip ir jums

Teisingumo viceministrė Irma Gudžiūnaitė teigia, kad ji tikrai nežinanti apie „socialdarbiečių“ planus koalicijos derybose derėtis dėl teisingumo ministro portfelio. I. Gudžiūnaitė taip pat tikina, kad su ja partijoje tikrai nebuvo kalbėta apie jos galimybes užimti dabartinio teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus vietą. Pasak viceministrės, tai buvo asmeniniai „socialdarbietės“ Irenos Šiaulienės pasvarstymai.

 Irma Gudžiūnaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Irma Gudžiūnaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 1:34 PM

„Su manimi partijoje tikrai nebuvo kalbėta apie galimybes užimti teisingumo ministrės postą (...) Manau, tai buvo asmeniniai I. Šiaulienės pasvarstymai (...) Pati tikrai nieko neplanuoju ir nesvarstau, šiuo metu einu viceministrės pareigas“, – Eltai sakė I. Gudžiūnaitė.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas Eltai taip pat neigė savo partietės Irenos Šiaulienės žodžius, kad, jei LSDDP išlaikytų Teisingumo ministeriją koalicinėse derybose, greičiausiai dabartinis ministras Elvinas Jankevičius būtų keičiamas į viceministrę Irmą Gudžiūnaitę. G. Kirkilas Eltai patvirtino, kad tai yra tik I. Šiaulienės asmeniniai pamąstymai, pati partija tokios pozicijos derybose nėra pareiškusi.

„Čia tik jos pačios pasvarstymai, mes iki šito klausimo derybose nepriėjome. Tai buvo jos asmeninė nuomonė. Vienintelis sprendimas, kad visi mūsų deleguoti ministrai būtų partijos nariai. (...) Bet mes kol kas pasakėme, kad deramės dėl vienos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“, – Eltai teigė jis.

Vis dėlto paklaustas, ar partijos pozicija gali kisti derybose, G. Kirkilas teigė, kad „visaip gali būti“.

„Visaip gali būti (...) Taigi visos ministerijos bus ant derybų stalo, kol kas mes kalbame apie prioritetinę SADM. Toliau nesame pajudėję“, – teigė jis.

ELTA primena, kad LSDDP pirmininko pavaduotoja I. Šiaulienė LRT.lt teigė, kad derybose dėl valdančiosios daugumos LSDDP taikosi į keturis ministrų postus: Aplinkos, Žemės ūkio, Susisiekimo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijose. Kaip skelbia LRT.lt, I. Šiaulienė atskleidė, kad, jei LSDDP išlaikytų Teisingumo ministeriją, greičiausiai dabartinis ministras E. Jankevičius būtų pakeistas.

Ji neslėpė, kad viena pagrindinių kandidačių, kuri galėtų pakeisti LSDDP nepriklausantį teisingumo ministrą E. Jankevičių, būtų teisingumo viceministrė „socialdarbietė“ I. Gudžiūnaitė.

I. Gudžiūnaitė jau buvo kartą siūlyta į ministres. Premjeras S. Skvernelis jos kandidatūrą prezidentei Daliai Grybauskaitei teikė į laisvą Aplinkos ministerijos vadovo postą. Tačiau šalies vadovė šią kandidatūrą atmetė, argumentuodama I. Gudžiūnaitės patirties ir kompetencijų stoka. Valdančiųjų lyderiai aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą, nes, pasak jo, D. Grybauskaitė atmetė jau suderintą kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.