Šventoji kviečia į baikerių fiestą

Šventojoje visą savaitgalį riaumos galingų motociklų varikliai – šioje pajūrio kurortinėje gyvenvietėje jau prasidėjo Palangos savivaldybės ir Palangos miesto „Saulės“ klubo organizuojamas vienas iš didžiausių šalyje baikerių festivalis „Beach Bike Fest“.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-06-13 15:50

Ketvirtus metus čia vykstantis motociklų gerbėjų festivalis kasmet plečiasi ir didėja sparčiais žingsniais.

Jei pirmasis festivalis į Šventosios pajūrį pritraukė apie tūkstantį motociklininkų, į vėlesnius festivalio renginius jau atvyko 2 ir 3 tūkstančiai.

Dabar žinia apie Šventosios festivalį yra pasklidusi taip plačiai, kad jo organizatoriai šiemet laukia jau iki 5 tūkst. motociklininkų.

 

Trečdalis jų atvyksta iš užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Skandinavijos.

Renginys apims visą miestelį

Kaip teigė festivalio koordinatorė Aida Pociuvienė, tai nereiškia, kad tokia motociklininkų armija nedidelę Šventosios gyvenvietę užplūs vienu metu.

„Visas festivalio dienas Šventojoje viešės tik dalis baikerių. Visi kiti festivalį aplankys dienai, dviem. Kiti pas mus užsuks važiuodami pro šalį. Pavyzdžiui, laukiame kelių šimtų motociklininkų, kurie pro Lietuvą grįžta iš praėjusį savaitgalį Skandinavijoje pasibaigusio festivalio. Trumpam pasisvečiavę Šventosios festivalyje, jie patrauks toliau“, – pasakojo A.Pociuvienė.

Atvykusiems festivalio dalyviams bus pasiūlyta nakvynė Šventosios uosto teritorijoje įrengtame palapinių miestelyje.

Pagrindiniai festivalio renginiai – šalia įvažiavimo į uostą paplūdimio prieigose esančioje erdvioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Aplinkinėse gatvėse įsikūrė mugė, kurioje įvairius gaminius, suvenyrus ir skanėstus siūlo beveik 100 prekeivių.

Rinks ypatingiausią motociklą

Pagrindinis baikerių festivalio renginys – motociklų paroda prasidėjo jau vakar. Šioje parodoje savo plieninio žirgo ypatumus gali pademonstruoti visi festivalio dalyviai.

Organizatoriai skyrė 9 įvairias nominacijas, kuriomis šeštadienį bus pagerbti originaliausių ir įspūdingiausiai atrodančių motociklų savininkai.

Pavyzdžiui, bus renkamas labiausiai modifikuotas, originaliausiai perdažytas ar seniausias motociklas. Vien tik žiūrovai išrinks labiausiai patikusį publikos motociklą.

Svarbiausios „Baikų baiko“ nominacijos nugalėtojas bus pagerbtas ir Mero taure.

Pasirodys ir Palangos gatvėse

Visų į festivalį atvykusių motociklų įvairovę bus galima išvysti ir šeštadienį vyksiančiame parade. Daugiau nei pusę tūkstančio motociklininkų iš Šventosios važiuos į Palangą, prariedės Vytauto gatve ir atgal į festivalį sugrįš Klaipėdos plentu.

Anot renginio koordinatorės A.Pociuvienės, dėl eismo saugumo tenka net riboti parado dalyvių skaičių, nes visų festivalio svečių motociklų vora vargiai tilptų kelyje į Palangą.

Festivalyje baikerių laukia ir daugiau įvairių pramogų. Retro motociklai bus išbandomi paplūdimio smėlyje, baikeriai tarpusavyje varžysis ant asfalto „degindami“ padangas.

Įvairių nuotaikingų konkursų netruks ir patiems motociklininkams. Jie rungsis futbolo, tinklinio aikštelėse, savo taiklumą išmėgins mėtydami kirvius, varžysis sportinio pokerio turnyre, burgerių valgymo čempionate.

Festivalio renginiai nemokami

Baikerių festivalis neįsivaizduojamas be trankios roko muzikos. Šiemet muzikinė festivalio dalis ypač turtinga atlikėjais. Kiekvieną festivalio dieną nuo pavakarės prasidės gyvo garso koncertai, kurie tęsis iki paryčių.

Iš viso festivalio programoje dalyvauja apie 25 grupės iš Lietuvos ir Latvijos. Ryškiausios festivalio žvaigždės – Arina su „Vetobank“ ir „Rebelheart“.

Ne mažesnio publikos susidomėjimo turėtų sulaukti ir jungtinis muzikantų projektas „AC/DC Show“.

A.Pociuvienė džiaugėsi, kad pagrindinio festivalio rėmėjo – Palangos savivaldybės – dėka visi festivalio renginiai yra nemokami.

„Savo trukme ir dalyvių gausa Šventojoje vykstantis paplūdimio baikerių festivalis tapo ne tik vienu iš didžiausiu baikerių renginių Lietuvoje, bet ir vieninteliu, kuriame visi gali dalyvauti nemokamai“, – teigė festivalio koordinatorė.

Festivalio programa:

– Penktadienį nuo 12 iki 18 val. – baikerių konkursai.

– Šeštadienį nuo 15 iki 17 val. – motociklų paradas.

– 19 val. – motociklų parodos apdovanojimai.

– 23 val. – motociklų šou su fakyrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.