S. Skvernelis dar ir pats nežino, ar liks premjeru

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad iki šiol nėra apsisprendęs, ar liks premjeru ir formuos naują Vyriausybę po naujojo prezidento inauguracijos liepos 12-ąją dieną. Apie tai jis prabilo Žinių radijo laidoje „Pozicija“, ketvirtadienio rytą.

Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 8:29 AM, atnaujinta Jun 20, 2019, 10:03 AM

Trečiadienį valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas pareiškė, kad koalicinė sutartis Seime gali būti pasirašyta jau kitą antradienį. Tačiau S.Skvernelis nėra toks optimistiškas.

„Dėl antradienio optimizmas geras dalykas, bet realistiška, kad kitą savaitę realu. Tai priklausys ir įvairūs kitokie apsisprendimai nuo to, kokia ji galutinė bus derybos, kurios vyksta yra konstruktyvios ir racionalios, galbūt nyksta nerealūs suformuoti lūkesčiai“, – sakė premjeras.

Trečiadienį koalicinėse derybose buvo sutarta dėl didesnių vaiko pinigų. Premjeras sakė, kad tai turėtų būti įgyvendinta.

S.Skvernelis prabilo ir apie tai, kad ir pats viduje nėra apsisprendęs, kokį sprendimą priims.

„Viduje tikrai aš turiu abejonių, dvejonių, pamąstymų. Pirmiausia reikia, kalbant apie personalijas, pasižiūrėti, kas toliau. Būti vien dėl to, kad būti, tai tikrai ne. Daryti sprendimus, reikalingus valstybei – taip, persunktus populizmu – ne. Yra daug dedamųjų. Teisinga pozicija dabar yra teisinga, kad apie personalijas kalbos nėra“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Tačiau memorandumo dėl koalicijos sutarties įrašyta, kad būtent jis turėtų būti premjeru.

„Memorandume yra toks tikslas yra įrašytas, siekis yra, man tai svarbu, pasitikėjimas, pasitikrinau frakcijoje ir partijoje, kurie delegavo į šią poziciją mane. Tai svarbūs dalykai, šie komponentai, bet kol kas nemanau, kad reikia apie tai kalbėti. Kai skubų darbą darai, jis nebūtinai būna sėkmingas“, – sakė premjeras.

Jis vėl sakė, kad savo sprendimą dėl likimo ar pasitraukimo iš premjero posto, paskelbs po liepos 12-osios dienos.

„Liepos 12 dieną, ta žinia, viena ar kitokia, privalės būti pareikšta. Tada neišvengiamai teks apsilankyti pas jau prisiekusį prezidentą Prezidentūroje“, – Žinių radijo eteryje sakė S.Skvernelis.

Jis nenorėjo lažintis dėl savo apsisprendimo. „Nesu aš lažybų mėgėjas, ar įvykių prognozuotojas. Aš tai nesilažinčiau“, – sakė jis.

Premjeras taip pat tikėjosi, kad po naujojo prezidento inauguracijos bendrai dirbti ir paremti Vyriausybės darbą pradės ir opozicijos atstovai.

„Aš manau, kad galimai po liepos mėnesio, kad keistųsi atmosfera Seime, atsirastų konstruktyvumo, jis priklauso ir nuo Seimo vadovybės“, – kalbėjo S.Skvernelis, pridurdamas, jog norėtų, kad „susikalbėjimo būtų gerokai daugiau“.

Įžvelgia politinės patirties trūkumą

Jau keletą savaičių itin garsiai kalbama apie Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio likimą. Jo vieta yra pažadėta būsimiems koalicijos partneriams Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovams. S.Skvernelis V.Pranckiečio užsispyrimą įvertino kaip politinės patirties trūkumą.

„Aš tikrai galiu pasakyti, kad su Seimo pirmininku, mes turime puikius darbinius, asmeninius santykius. Negaliu sakyti, kad jis ypatingai blogas, ar blogiausias, apie tai kalba neina. Aš nenoriu kalbėti apie Viktorą Pranckietį, aš jį gerbiu. Bet kalba eina ne apie jį, o apie koalicinę sutartį, kur yra tam tikros atsakomybės sritys pasidalinamos. Jei bus taip suderėta, kad ji atitenka koalicijos partneriams, tai yra normalus politinis klausimas, kuris turėtų būti išspręstas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

„Kol kas aš manau, kad daug kas kalba apie V.Pranckietį, bet mes kalbame apie Seimo primininko pareigybę, kaip ir apie ministro pirmininko pareigybę. Politikas savęs niekur ilgai negali matyti. Aš panašiai pergyvenau“, – kalbėjo premjeras. Jis V.Pranckiečio norą nesitraukti įvardijo kaip politinės patirties trūkumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.