Vytautas Bruveris. Kuo Seimo narys panašus į skalbyklę?

Vilniuje atidaryta pirmoji daiktų dalijimosi stotelė pavadinta DĖK’UI. Į ją žmonės gali atvežti jiems nebereikalingus, bet dar veikiančius daiktus, pavyzdžiui, seną skalbyklę ar televizorių, kurie gali praversti kitiems.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 8:23 AM

Itin džiugina tai, jog ši stotelė artimiausiu metu gali būti ne vienintelė vieta sostinėje, kurią puoš žmogišku gerumu ir meilės artimui šilumos persunktos dalybos. Antroji tokia vieta – Seimas.

Jei sutrikote, greitai nustokite stebėtis. O į ką panašiausios dalybos, kurių imtis svarsto pagrindinės Seimo politinės jėgos pagrindinis veikėjas valstiečių lyderis R.Karbauskis?

Juk būtent apie tokias dalybas užsiminė Kultūros komiteto pirmininkas, siekiantis gelbėti nuo subyrėjimo būsimos koalicijos partnerių Seimo „tvarkiečių“ frakciją, iš kurios „darbiečių“ vedlys V.Uspaskichas nusprendė patraukti saviškį V.Bukauską. Pastarajam išėjus frakcijoje neliko reikalingų 7 narių.

Šitaip V.Uspaskichas keršija R.Karbauskiui, jo vadinamam Ramūnčiku. Mat anksčiau Ramūnčikas pareiškė, kad koaliciją formuojančios partijos net nesišnekės su tokia smulkme kaip Darbo partija, kuri net neturi frakcijos Seime. Atsakymas: „Ak, Darbo partija neturi frakcijos?! Tai ir tavo koalicijos partneriai neturės!“

Žodžiu, įžvalgumą ne kartą pademonstravęs šaškių meistras R.Karbauskis ketina jį įrodyti dar kartą – tiesiog paimti iš savo frakcijos kokį nors Seimo narį (kaip kokią skalbyklę) ir perduoti jį naudotis R.Žemaitaičio vadovaujamiems „tvarkiečiams“. Juk Seimo narių valstiečių gretose vis tiek per akis – koks skirtumas, vienu daugiau ar mažiau. O koalicijos ir, aišku, Lietuvos stabilumo labui galima ir daugiau ką nors paaukoti, ne tik kažkokią vieną Seimo galvą.

Įdomiausia, kas būtų su ta valstiečių skalbykle, jeigu prie „tvarkiečių“ frakcijos priklystų dar kas nors. Ar ta skalbyklė būtų grąžinta buvusiam savininkui? Lyg ir ne, nes kitaip išnyktų visas labdaros grožis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.