„Tvarkiečiams“ nepavyksta rasti nario frakcijai atkurti

Dėl valdančiosios koalicijos besiderančiai „Tvarkai ir teisingumui“ nepavyksta rasti Seimo nario, kuris prisidėtų atkuriant jos frakciją parlamente.

Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius Jakučionis, BNS

Jun 27, 2019, 11:38 AM

„Tvarkiečių“ gretos Seime iširo antradienį, kai iš jos pasitraukė Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas ir frakcija nebesurinko minimalaus jai sudaryti reikalingo septynių parlamentarų skaičiaus.

Anksčiau svarstęs apie galimybę ketvirtadienį rasti naują frakcijos narį, R. Žemaitaitis pripažino, kad to padaryti nepavyko.

„Ne, tikrai ne. Pakankamai sudėtingas yra procesas – įtikinti žmogų, kad dabar ateitų, yra sunku“, – žurnalistams Seime sakė „tvarkiečių“ lyderis.

Jis teigė besitikintis frakciją atkurti iki liepos 12 dienos, kai vyks išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracija ir galbūt pradės dirbti nauja valdančioji dauguma.

R. Žemaitaitis sakė dėl prisijungimo prie frakcijos besiderantis su politiku iš Mišrios Seimo narių grupės, jo pavardės „tvarkiečių“ lyderis neatskleidė.

„Darbiečiui“ V. Bukauskui pasitraukus iš „tvarkiečių“ grupės Seime, joje liko šeši nariai, o frakcijai sudaryti reikia bent septynių.

Tvarka ir teisingumas“ derasi dėl valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.